Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκληρή απάντηση» προαναγγέλλει το Ισραήλ μετά την επίθεση στη συναγωγή

«Σκληρή απάντηση» προαναγγέλλει το Ισραήλ μετά την επίθεση στη συναγωγή

Την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στο Ισραήλ απειλεί να δυναμιτίσει η βάρβαρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ: Με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον τέσσερις, ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου λέει πως η απάντηση θα είναι «σκληρή», δείχνοντας όχι μόνο την Χαμάς αλλά και τον Αμπάς ως «ηθικό αυτουργό», μιλώντας για υποκίνηση. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έσπευσε να καταδικάζει την επίθεση, «από όποιον κι αν εκτελέστηκε».

Την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στο Ισραήλ απειλεί να δυναμιτίσει η βάρβαρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ: Με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον τέσσερις, ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου λέει πως η απάντηση θα είναι «σκληρή», δείχνοντας όχι μόνο τον Αμπάς ως ηθικό αυτουργό, κατηγορώντας τον για υποκίνηση. Έσπευσε να καταδικάσει ο παλαιστίνιος πρόεδρος.

Μετά την επίθεση, και ενώ τα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ και τις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ ενισχύθηκαν, ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα δώσει «σκληρή απάντηση». Χαρακτήρισε την επίθεση «στυγνή δολοφονία εβραίων που είχαν πάει να προσευχηθούν και τους σκότωσαν άθλιοι δολοφόνοι».

Κατηγόρησε όχι μόνο την Χαμάς αλλά και τον Αμπάς ως «υποκινητή», λέγοντας επίσης πως η διεθνής κοινότητα «αγνοεί την υποκίνηση».

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έσπευσε να καταδικάζει την επίθεση, «από όποιον κι αν εκτελέστηκε». Δείχνοντας στο ζήτημα του Όρους του Ναού, που έχει πυροδοτήσει το νέο κύκλο βίας, ο Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την «εισβολή» στο σημείο και κατηγόρησε ισραηλινούς υπουργούς για «υποκίνηση» με τις δηλώσεις τους.

«Η παλαιστινιακή προεδρία καταδικάζει την επίθεση με στόχο εβραίους πιστούς στο χώρο προσευχής τους και καταδικάζει τη δολοφονία πολιτών, από όποιον κι αν την εκτελεί» τόνισε η ανακοίνωση του Αμπάς.

Η Χαμάς αντέδρασε επικροτώντας μεν την επίθεση, αλλά χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει την παλαιστινιακή ηγεσία να καταδικάσει την επίθεση να «να ξεκινήσει βήματα ώστε να περιορίσει κάθε είδους υποκίνηση».

Χαρακτηρίζοντας την επίθεση «πράξη καθαρής τρομοκρατίας», λέγοντας πως πρόκειται για «παράλογη βιαιοπραγία που δεν έχει θέση στην ανθρώπινη συμπεριφορά».

«Η παλαιστινιακή ηγεσία πρέπει να ξεκινήσει βήματα για να περιορίσει κάθε είδους υποκίνηση που προέρχεται από τη ρητορική της ή την ρητορική άλλων και να επιδείξει το είδος ηγεσίες που χρειάζεται ώστε να μπει η περιοχή στην οδό της ειρήνευσης» τόνισε η ανακοίνωσε του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024