Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντατικές προσπάθειες για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Εντατικές προσπάθειες για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για τα μεγέθη του Προϋπολογισμού του 2015. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί». Την Τετάρτη ο Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για τα μεγέθη του Προϋπολογισμού του 2015, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί».

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η κυβέρνηση κάνει εντατικές προσπάθειες για την επιστροφή της τρόικας και είναι πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο η τριμερής να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, κυβέρνηση και τρόικα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ένα βασικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, κυριολεκτικά στο «παρά ένα».

Το ορόσημο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι πλέον έχει χαθεί οριστικά και έτσι πιθανές ημερομηνίες είναι η 15η Δεκεμβρίου -για έκτακτο Eurogroup που θα εγκρίνει πολιτικά την αξιολόγηση- και η Σύνοδος Κορυφής της 18ης.

Ο «καμβάς» του υπό διερεύνηση συμβιβασμού προβλέπει ότι η τρόικα θα κάνει πίσω στο δημοσιονομικό κενό και στο αίτημα να αλλάξει ριζικά το σχήμα των 100 δόσεων, με αντάλλαγμα ένα πακέτο παρεμβάσεων από την κυβέρνηση που θα αφορά:

  • τις αλλαγές στο Δημόσιο
  • τον συνδικαλιστικό νόμο
  • τη θεσμοθέτηση του λοκ – άουτ και
  • την ταχεία προώθηση μιας σημαντικής αποκρατικοποίησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024