Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Η στείρα εσωτερική πολιτική κατάσταση δυσχεραίνει την διαπραγμάτευση

Βενιζέλος: Η στείρα εσωτερική πολιτική κατάσταση δυσχεραίνει την διαπραγμάτευση

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «πολύπλοκη και δύσκολη» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, γεγονός που αποδίδει αφ' ενός στα κρίσιμα θέματα που διακυβεύονται, «ένα νέο θεσμικό καθεστώς τελείως διαφορετικής ποιότητας», αλλά και στην στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση. Ρίχνοντας ευθέως ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η διαπραγμάτευση στην οποία «παίζεται το μέλλον της Ελλάδας» θα ήταν ευκολότερη εάν υπήρχε συναίνεση.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «πολύπλοκη και δύσκολη» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, γεγονός που αποδίδει αφ’ ενός στα κρίσιμα θέματα που διακυβεύονται, δηλαδή τη μετάβαση σε μια νέα σελίδα, «ένα νέο θεσμικό καθεστώς τελείως διαφορετικής ποιότητας», αλλά και στην στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση.

Ρίχνοντας ευθέως ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η διαπραγμάτευση στην οποία «παίζεται το μέλλον της Ελλάδας» θα ήταν ευκολότερη χωρίς «τη γκρίνια, τη μιζέρια, τον μικροκομματισμό, την έλλειψη συναίνεσης, τις μικρές κομματικές υστεροβουλίες».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, δήλωσε:

«Σε σχέση με το μεγάλο θέμα που ενδιαφέρει τη χώρα που είναι η έξοδος από την κρίση, το μνημόνιο, την επιτήρηση της τρόικας και η μετάβαση σε μια νέα σελίδα, είναι προφανές ότι υπάρχουν δυσκολίες. Ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη και σκληρή. Γιατί πρόκειται για μια διαπραγμάτευση με την οποία λήγει το τρέχον πρόγραμμα και ανοίγει ένα νέο πλαίσιο, ένα νέο θεσμικό καθεστώς τελείως διαφορετικής ποιότητας, που διασφαλίζει την ουσιαστική ισοτιμία της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

» Εάν δεν είχαμε μια τόσο στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση, η διαπραγμάτευση θα ήταν ευκολότερη και τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ πιο προσιτά και απτά.»

» Χρειάζεται λοιπόν να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ότι χωρίς εσωτερικό μέτωπο συναινετικό, χωρίς μια αλληλοκατανόηση και μια συστράτευση, δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους εθνικούς στόχους.»

»Και δεν είναι δυνατόν δυνάμεις πολιτικές που διεκδικούν να παίξουν κάποιο ρόλο στον τόπο, να μην αντιλαμβάνονται ότι οφείλουν να συμβάλουν προς το καλό της ελληνικής οικονομίας και του κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Γιατί αυτό είναι που ‘παίζεται’ τώρα. Παίζεται το μέλλον της πραγματικής οικονομίας, κάθε εργαζόμενου, κάθε επιχειρηματία, κάθε άνεργου. Παίζεται το μέλλον της Ελλάδας. Το μέλλον που της αξίζει. Γιατί έχουμε να παρουσιάσουμε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.»

» Τα πραγματικά και θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είναι πάρα πολύ καλά. Το πρωτογενές πλεόνασμα, ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης, η ισχύς και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, η δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτά είναι στοιχεία πολύ σημαντικά στην πλάστιγγα της διαπραγμάτευσης.»

» Από την άλλη μεριά όμως, έχουμε τη γκρίνια, τη μιζέρια, τον μικροκομματισμό, την έλλειψη συναίνεσης, τις μικρές κομματικές υστεροβουλίες. Αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024