Πτώση 1,01% κατέγραψε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να επιστρέφει σε πτωτική τροχιά. Οι επενδυτές έμειναν εκτός αγοράς τηρώντας στάσης αναμονής γεγονός που αποτυπώνεται στον τζίρο ο οποίος μόλις και ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 881,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,01%.
Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να επιστρέφει σε πτωτική τροχιά μετά την ανοδική αντίδραση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων της περασμένης εβδομάδας. Οι επενδυτές έμειναν εκτός αγοράς τηρώντας στάσης αναμονής γεγονός που αποτυπώνεται στον τζίρο ο οποίος μόλις και ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 881,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,01%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 17 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 895,96 μονάδες (+0,59%) και κατώτερη τιμή στις 879,13 μονάδες (-1,30%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 35,96 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,45%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+2,59%), της ΕΥΔΑΠ (+1,92%) και της Grivalia Properties (+0,38%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές Viohalco(-5,07%), της Ελλάκτωρ (-4,00%), του ΟΤΕ (-3,75%), του ΟΛΠ (-2,06%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,90%), της Μυτιληναίος (-1,89%), της ΕΧΑΕ (-1,82%), της ΜΕΤΚΑ (-1,68%), της Jumbo (-1,21%) και της ΔΕΗ (-1,19%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,16%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+0,02%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-3,75%), των Πρώτων Υλών (-2,08%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-2,03%).
Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, 68 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μοχλός +27,00%, ΣΙΔΜΑ +19,33%, Lavipharm +16,81%, ΣΕΛΟΝΤΑ +16,09% και Σφακιανάκης +13,28%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: SATO-20,00%, Δρομέας -12,97%, Αττικές Εκδόσεις -9,63%, Ελτράκ -8,40% και Μοτοδυναμική -7,41%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442