Ως φορολογικό προορισμό πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft και η κινεζική Huawei Technologies παρουσιάζει την Γαλλία σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg , εστιάζοντας στα κίνητρα που παρέχει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη (Research and Development - R&D).

Ως φορολογικό προορισμό πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft και η κινεζική Huawei Technologies παρουσιάζει την Γαλλία σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, εστιάζοντας στα κίνητρα που παρέχει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη (Research and Development – R&D).

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι φορολογικές ελαφρύνσεις 5,6 δισ. ευρώ που παρέσχε η Γαλλία εφέτος σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τους επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει, αποτελούν παράγοντες που ελκύουν τις εταιρείες τεχνολογίας.

Όπως τονίζεται, περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις από τους κλάδους της βιοτεχνολογίας έως και της ενέργειας κάνουν χρήση των φορολογικών πλεονεκτημάτων και τον επιδοτήσεων που έχει θεσπίσει η Γαλλία για τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη.

Μάλιστα, η Γαλλία είναι ιδιαιτέρως ελκυστική στις εταιρείες τεχνολογίας παρά το ότι ο εταιρικός φόρος είναι στο 33,3%, όταν ο εταιρικός φόρος στην Ιρλανδία είναι στο 12,5%.

Το ίδιο δημοσίευμα πάντως αναφέρεται στις συζητήσεις που διεξάγονται στο γαλλικό κοινοβούλιο προκειμένου να περιορισθούν οι φοροαπαλλαγές σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, με το επιχείρημα ότι ορισμένες εταιρείες κάνουν κατάχρηση του μέτρου.

Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει υποσχεθεί ότι αυτό είναι ένα κονδύλι του προϋπολογισμού, το οποίο θα παραμείνει ανέπαφο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr