Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σκηνοθετημένο το βίντεο με τον μικρό ήρωα που σώζει κοριτσάκι στη Συρία

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου και στο οποίο εμφανίζεται ένα νεαρό αγόρι να αψηφά τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή προκειμένου να σώσει ένα τρομοκρατημένο κοριτσάκι. Ομάδα νορβηγών σκηνοθετών, ωστόσο, αποκάλυψε ότι το βίντεο δεν ήταν αληθινό, αλλά σκηνοθετημένο και σκοπό είχε να στρέψει την προσοχή στο θέμα των παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου και στο οποίο εμφανίζεται ένα νεαρό αγόρι να αψηφά τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή προκειμένου να σώσει ένα τρομοκρατημένο κοριτσάκι. Ομάδα νορβηγών σκηνοθετών, ωστόσο, αποκάλυψε ότι το βίντεο δεν ήταν αληθινό αλλά σκηνοθετημένο.

Το βίντεο γυρίστηκε τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα με σκοπό να διαρρεύσει ως αληθινό.

Ο 34χρονος σκηνοθέτης, Λαρς Κέβμπεργκ δήλωσε στο BBC ότι η ιδέα ξεκίνησε βλέποντας ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων για τον πόλεμο στη Συρία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να γυρίσει ένα βίντεο που να μοιάζει αληθινό προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στο θέμα των παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες. Το σχέδιο ήταν να αποκαλύψουν την αλήθεια λίγες μέρες μετά την δημοσίευση.

«Αν γυρίζαμε ένα βίντεο και το παρουσιάζαμε σαν αληθινό ο κόσμος θα το μοιραζόταν και θα αντιδρούσε» είπε.

Το μικρό αγόρι και το κορίτσι είναι επαγγελματίες ηθοποιοί από τη Μάλτα και το βίντεο γυρίστηκε από μια ομάδα που έχει δουλέψει για πολλές ταινίες όπως η Τροία και το Gladiator. Οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο προέρχονται από Σύρους πρόσφυγες που ζουν στη Μάλτα.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα «όπλο» που χρησιμοποιείται συχνά στους πολέμους για να πετύχουμε το σκοπό μας» δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Και το όπλο αυτό είναι η κατασκευή ψεύτικων βίντεο για δημιουργία εντυπώσεων. Θέλαμε να δούμε πως θα αντιδρούσε ο κόσμος σε αυτό, αλλά και πώς θα το διαχειριζόταν τα ίδια τα media».

Το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου δείχνει ένα νεαρό αγόρι να αψηφά τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, προκειμένου να σώσει ένα τρομoκρατημένο κοριτσάκι που έχει κρυφτεί κάτω από αυτοκίνητο.

Το παιδί προσποιείται ότι έχει τραυματιστεί από σφαίρα, ώστε να ξεγελάσει για λίγο τον ελεύθερο σκοπευτή, να πετύχει ένα στιγμιαίο «παύσατε πυρ» και να πλησιάσει το αυτοκίνητο κάτω από το οποίο κρύβεται το κοριτσάκι.

Τελικά, καταφέρνει να πάρει τη μικρή και να τραπούν σε φυγή. Οι σφαίρες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να πέφτουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024