Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διπλή εμπρηστική επίθεση «πυροδοτεί» την ένταση στην περιοχή

Ισραήλ: Διπλή εμπρηστική επίθεση «πυροδοτεί» την ένταση στην περιοχή

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Ισραήλ, προκαλώντας περιορισμένες ζημιές και επιτείνοντας την ήδη μεγάλη ένταση που επικρατεί στην περιοχή. Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε παλιά συναγωγή στην αραβική πόλη Σφάραμ του βόρειου Ισραήλ και νωρίς το πρωί της Τετάρτης έγινε εμπρησμός σε τζαμί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Ισραήλ, προκαλώντας περιορισμένες ζημιές και επιτείνοντας την ήδη μεγάλη ένταση που επικρατεί στην περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε παλιά συναγωγή στην αραβική πόλη Σφάραμ του βόρειου Ισραήλ και νωρίς το πρωί της Τετάρτης έγινε εμπρησμός σε τζαμί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εμπρησμό στη συναγωγή στην πόλη Σφάραμ, η οποία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους και χριστιανούς.

Η ένταση είναι μεγάλη και στις αραβικές πόλεις του Ισραήλ μετά τον θάνατο νεαρού άνδρα από πυρά της ισραηλινής αστυνομίας το Σάββατο.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης νεαροί εισήλθαν στο χωριό Αλ Μουγάιρ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και έβαλαν φωτιά στο τζαμί με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο πρώτος του όροφος, πριν οι κάτοικοι τρέξουν και σβήσουν τη φωτιά, δήλωσε ο δήμαρχος Φαράτζ Νάσαν, κατηγορώντας ισραηλινούς εποίκους από τους γειτονικούς εβραϊκούς οικισμούς για την επίθεση.

Στο ίδιο χωριό έχουν επανειλημμένα σημειωθεί βανδαλισμοί σε οχήματα, κτίρια, ενώ άλλο τζαμί τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από δύο χρόνια έπειτα από εμπρησμό.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε στείλει ομάδα πραγματογνωμόνων και ειδική μονάδα που χειρίζεται υποθέσεις εγκληματικών και εθνικιστικών ενεργειών στο χωριό προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό των κρουσμάτων βανδαλισμού που έχουν διαπραχθεί από εξτρεμιστές εβραίους στο χωριό αλλά οργισμένοι χωρικοί εμπόδισαν την είσοδό τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024