Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Αμάντα Νοξ, καταδικασμένη για τον φόνο συγκατοίκου της, έγινε δημοσιογράφος

Η Αμάντα Νοξ, καταδικασμένη για τον φόνο συγκατοίκου της, έγινε δημοσιογράφος

Ως δημοσιογράφος στο Σιάτλ εργάζεται πλέον η Αμάντα Νοξ, καταδικασμένη για τον φόνο της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ στην Περούτζια της Ιταλίας, και πλέον άρχισε να υπογράφει με το πραγματικό της όνομα κι όχι με ψευδώνυμο. «Είναι πολύ έξυπνη και ικανή» είπε ο διευθυντής της εφημερίδας.

Ως δημοσιογράφος στο Σιάτλ εργάζεται πλέον η Αμάντα Νοξ, καταδικασμένη για τον φόνο της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ στην Περούτζια της Ιταλίας, και πλέον άρχισε να υπογράφει με το πραγματικό της όνομα κι όχι με ψευδώνυμο.

Ο Κεν Ρόμπινσον, διευθυντής της εφημερίδας West Seattle Herald, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Νοξ συνεργάζεται ως δημοσιογράφος με την εφημερίδα.

Η Νοξ είχε καταδικαστεί αρχικά από ιταλικό δικαστήριο, μαζί με τον πρώην φίλο της, για τη δολοφονία της συγκατοίκου της. Εξέτισε μέρος μόνο της ποινής της μέχρι που εφετείο την έκρινε αθώα και έφυγε για τις ΗΠΑ. Η ιταλική Δικαιοσύνη συνέχισε όμως να εξετάζει την υπόθεση και τελικά δικαστήριο της Φλωρεντίας ανέτρεψε την αθώωσή της και την έκρινε ένοχη -όμως η Νοξ είχε ήδη εγκατασταθεί στο Σιάτλ.

Η Νοξ γράφει για την εφημερίδα εδώ και αρκετούς μήνες θέματα ανθρωπίνου ενδιαφέροντος και κριτική θεάτρου. Αρχικά υπέγραφε με ψευδώνυμο αλλά εδώ και λίγο καιρό υπογράφει με το όνομά της, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στα πρόσφατα θέματά της που έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα West Seattle Herald είναι μία κριτική της θεατρικής παράστασης Dogfight, που αναφέρεται στον πόλεμο στο Βιετνάμ, και ένα θέμα για μία τοπική βιομηχανία γάλακτος.

«Η Αμάντα είναι πολύ έξυπνη, πολύ ικανή, μία δημοσιογράφος με πολλά προσόντα» δήλωσε ο αρχισυντάκτης της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Πάτρικ Ρόμπινσον.

Το 2009, δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε ένοχους την Νοξ και τον τότε σύντροφό της, τον Ιταλό Ραφαέλε Σολετσίτο, για τον φόνο της συγκατοίκου της, της βρετανής Μέρεντιθ Κέρτσερ. Η Νοξ παρέμεινε για τέσσερα χρόνια σε φυλακή της Ιταλίας. Τον Οκτώβριο του 2011 αμφότεροι αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε την αρχική καταδικαστική απόφαση του 2009. Η Νοξ ωστόσο άσκησε και πάλι έφεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024