Σε διαδηλώσεις διεθνώς για το Κομπάνι καλούν το Σάββατο οι Κούρδοι
Κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο το Σάββατο απευθύνουν κουρδικές οργανώσεις ως ένδειξη συμπαράστασης στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS). Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Στην Τουρκία την ίδια στιγμή ο Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποιεί οτι «δεν θα επιτρέψουμε τη διατάραξη της δημόσιας τάξης».
Κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο το Σάββατο απευθύνουν κουρδικές οργανώσεις ως ένδειξη συμπαράστασης στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS). Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Στην Τουρκία, όπου η φωτιά του Κομπάνι μεταφέρθηκε πριν λίγες εβδομάδες στους δρόμους της με έκρηξη οργής και συγκρούσεις μεταξύ κούρδων διαδηλωτών και δυνάμεων ασφλαείας, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε από τους πολίτες να απόσχουν από τις πορείες.
«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες μας: να μη συμμετάσχετε σε αυτές τις πράξεις βίας» είπε ο Νταβούτογλου μετά την προσευχή της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Έχω δώσει σε όλους τους κυβερνήτες τις κατάλληλες συστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την διατάραξη της δημόσιας τάξης» δήλωσε.
Σε ένα κλίμα βίας που έτεινε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις αρχές Οκτωβρίου, η τουρκική κυβέρνηση έβγαλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στρατιωτικές δυνάμεις της Χωροφυλακής, ενισχυμένες από βαριά τεθωρακισμένα οχήματα.
Ήταν η πρώτη φορά από το πραξικόπημα του στρατηγού Εβρέν τη δεκαετία του ’80, που στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για τη διαφύλαξη της τάξης.
Στρατιώτες αναπτύχθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την πόλη με τον μεγαλύτερο κουρδικό πληθυσμό, όπου σημειώθηκαν θάνατοι και οι πλέον βίαιες ταραχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442