Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρδισε Παναιτωλικό και...Μπεργκ, ματαιώθηκε ο αγώνας του Βόλου

Κέρδισε Παναιτωλικό και…Μπεργκ, ματαιώθηκε ο αγώνας του Βόλου

Το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της διοργάνωσης.
Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16» του κυπέλλου πραγματοποίησε ο ΟΦΗ, που νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο. Υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ενός από τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν από τον 2ο όμιλο έβαλε η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η Ερμιονίδα είχε τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, ο Απόλλωνας Σμύρνης όμως έφυγε νικητής από το γήπεδο. Η ομάδα της Ριζούπολης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ερμιονίδας. Ματαιώθηκε ο αγώνας της Νίκης Βόλου απέναντι στη Ζάκυνθο.

Το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της διοργάνωσης.

Με 6 βαθμούς στο γκρουπ η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εξασφάλισε την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια «αποχαιρέτησαν» πρόωρα τον θεσμό.

Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Κούσας στο 78΄ με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 49΄ με το σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 58΄ ο Μπούι πέτυχε το 2-0 με δυνατό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62΄ με τον Κουτρουμάνο (ξεκίνησε από θέση οφσάιντ), ενώ στα τελευταία 15 λεπτά μπήκε στο ματς ο Μάρκους Μπεργκ, μετά από 66 ημέρες απουσίας λόγω τραυματισμού. Ο Σουηδός, μάλιστα, με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 84΄ «σφράγισε» τη νίκη του «τριφυλλιού».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Ρισβάνης (77΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Μπαϊράμι, Πέτριτς (76΄ Μπεργκ), Κλωναρίδης (85΄ Καρέλης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ.Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούσας, Κόρμπος (71΄ Μορένο), Άλβες, Κάπελ, Καλογέρης, Μύγας (46΄ Γοδόι), Εντζεγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου (60΄ Μαρτίνες).

ΟΦΗ-Ξάνθη 1-0

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16» του κυπέλλου πραγματοποίησε ο ΟΦΗ, που νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο.

Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η ομάδα του Ρίνο Γκατούζο θα κινδύνευε άμεσα με αποκλεισμό. Δυσκολεύτηκε απέναντι στους «Ακρίτες», όμως βρήκε τη λύση στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 84΄ μετά από πάσα του Μεραμπιασβίλι, ο Μάιρον Τζορτζ βρέθηκε σε θέση βολής και δεν έχασε την ευκαιρία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, που φέρνει τον ΟΦΗ στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ξάνθη.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Αντελέγιε, Μονιάκης, Σίσιτς (61΄ Μερεμπασβίλι), Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (86΄ Μπανούσης), Μεϊτέ, Στάθης, Απόνιο, Φερούζ (46΄ Τζορτζ)

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Σολτάνι, Ολιβέιρα (69΄ Λουσέρο), Παπαστεριάνος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ρενάν (71΄ Κλέιτον), Ράνος (82΄ Καπετάνος)

Κέρκυρα – Απόλλων Καλαμαριάς 3-0

Υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ενός από τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν από τον 2ο όμιλο έβαλε η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έβαλαν «φωτιά» στον όμιλο, αφού η πρόκριση θα κριθεί στο πέσιμο της… καρό σημαίας, με όλες τις ομάδες να διατηρούν ελπίδες πρόκρισης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπερτίν (75΄, πέναλτι) και Χαβίτο (78΄, 84΄). Την τελευταία αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές του 2015, η Κέρκυρα (3β.) θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (1β.), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα (4β.) θα παίξει στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (3β.).

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Kουτζαβασίλης, Βλάχος, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Καρντόσο (57΄ Ανδρεόπουλος), Κρητικός, Κόντος, Μπόρχα, Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης (61΄ Γκόμεζ), Γεωργακόπουλος (46΄ Χαβίτο)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Π. Παπαδόπουλος, Παπαστεργιανός, Κουρούπης, Βαγγελόπουλος, Μπερτίν, Ακασού, Μπιτσάκος (29΄ λ.τ. Ολίσε), Ευσταθίου (58΄ Β. Παπαδόπουλος), Τσούτσης (62΄ Γαλανόπουλος), Γκέσιος, Νατσιόπουλος

Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης 0-1

Η Ερμιονίδα είχε τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, ο Απόλλωνας Σμύρνης όμως έφυγε νικητής από το γήπεδο. Η ομάδα της Ριζούπολης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ερμιονίδας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Βάντερσον στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετά και τη σημερινή ήττα αποχαιρέτισαν την εφετινή διοργάνωση, είχαν δύο δοκάρια στο 32ο και το 37ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Καραδέμητρο. Στο φινάλε του ομίλου, η Ερμιονίδα (0β.) θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη (1β.), ενώ η Βέροια (6β.) θα υποδεχθεί τον Απόολλωνα Σμύρνης (4β.).

Διαιτητής: Κορδολαίμης (Αν. Αττικής)

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πουρής, Μουσταφίδης, Σαμαράς, Κολόκας, Ιασωνίδης, Όμο (70΄ Κιοσές), Ταπέ, Βλαχοδήμος (75΄ Σακόν), Καραδέμητρος (58΄ Συμελίδης), Ζβόγιτς, Παβίσεβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Πίτκας, Κυριάκος, Καρακώστας, Κύργιας, Γεωργίου, Χατζής, Φουκαράς, Βασιλαντωνόπουλος (46΄ Βάντερσον), Ενρίκο (69΄ Ηρακλής), Αλίπιο (58΄ Ανγκούλο), Κυβελίδης.

Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος (ματαιώθηκε)

Ματαιώθηκε ο αγώνας της Νίκης Βόλου απέναντι στη Ζάκυνθο, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα οι διαιτητές δεν έλαβαν από τη διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας τα χρήματα που τους αναλογούν πριν την έναρξη του αγώνα, έτσι αφού περίμεναν πρώτα μισή ώρα και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, ματαίωσαν τον αγώμα. Πλέον αναμένεται η Ζάκυνθος να κερδίσει «στα χαρτιά».

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται στις 19:30 με τους αγώνες Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός και ΟΦΗ-Ξάνθη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 28/10

Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Τετάρτη 29/10

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-1
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0
Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-1
Εργοτέλης-Βέροια 0-2
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-1

Πέμπτη 30/10

2ος όμιλος
Κέρκυρα-Απ. Καλαμαριάς 3-0

3ος όμιλος
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος (ματαιώθηκε)
ΟΦΗ-Ξάνθη (19:30)

6ος όμιλος
Ερμιονίδα-Απ. Σμύρνης 0-1

8ος όμιλος
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024