Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ατρακτος με θέα στο κενό: Το αεροπλάνο του μέλλοντος θα είναι χωρίς παράθυρα

Ατρακτος με θέα στο κενό: Το αεροπλάνο του μέλλοντος θα είναι χωρίς παράθυρα

Πολλοί θα ενθουσιαστούν. Αλλοι ίσως τρομοκρατηθούν και μόνο στην ιδέα. Ανεξαρτήτως των πιθανών αντιδράσεων, τα παράθυρα στα αεροπλάνα είναι πιθανόν να εξαφανιστούν στο μέλλον και οι επιβάτες θα έχουν θέα στο… κενό, βλέποντας τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος, σαν να είχαν φτερά και να πετούσαν μόνοι τους! Στο αεροπλάνο του μέλλοντος – το οποίο […]

Πολλοί θα ενθουσιαστούν. Αλλοι ίσως τρομοκρατηθούν και μόνο στην ιδέα. Ανεξαρτήτως των πιθανών αντιδράσεων, τα παράθυρα στα αεροπλάνα είναι πιθανόν να εξαφανιστούν στο μέλλον και οι επιβάτες θα έχουν θέα στο… κενό, βλέποντας τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος, σαν να είχαν φτερά και να πετούσαν μόνοι τους!

Στο αεροπλάνο του μέλλοντος – το οποίο σχεδίασε ο βρετανικός οργανισμός Centre for Process Innovation (CPI) – τα παράθυρα στην καμπίνα αντικαθίστανται από ειδικές έξυπνες οθόνες.

Στην ουσία, οκόκληρο το τοίχωμα της καμπίνας θα είναι οθόνες αφής.

Σε λιγότερο από μία δεκαετία, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να σερφάρουν στο Διαδίκτυο με… φόντο τα σύννεφα και τον ουρανό.

Το μυστικό κρύβεται στις κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες έξω από το αεροσκάφος, με τις οποίες θα συνδέονται οι έξυπνες οθόνες και θα προβάλλουν σε υψηλή ευκρίνεια μέσα στην άτρακτο εικόνες από το εξωτερικό του αεροπλάνου.

Οι οθόνες θα βασίζονται στην τεχνολογία OLED που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. Προς το παρόν υπάρχουν διάφορα προβλήματα όπως το ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι ανθεκτική στο νερό και στην υγρασία.

Το σύστημα αυτό θα μειώσει επίσης το βάρος του αεροσκάφους και την κατανάλωση καυσίμων, οδηγώντας (θεωρητικά) σε μείωση των αεροπορικών ναύλων.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024