Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 900.000 ευρώ το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 900.000 ευρώ το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες

Σε περίπου 900.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές. Η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

Σε περίπου 900.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζημιές δεν καταγράφονται μόνο σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε υποδομές, όπως είναι δρόμοι, δίκτυα, καταπτώσεις πρανών ρεμάτων κ.ά.

Η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

Μέχρι στιγμής περίπου 142 αιτήσεις αποζημίωσης από πληγείσες επιχειρήσεις της Αττικής έχουν κατατεθεί στην αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Αρμόδια για την καταβολή των ενισχύσεων στους Δικαιούχους είναι η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Εξάλλου τη Δευτέρα η Περιφέρεια Αττικής υπέβαλε προς την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) αίτημα για τη λήψη απόφασης οριοθέτησης περιοχών για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω των πλημμυρών της 24ης Οκτωβρίου 2014.

Γίνεται μάλιστα έκκληση η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης, εφόσον αποφασιστούν, να εκτελεστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες. Και αυτό διότι, όπως τονίζεται από την Περιφέρεια, είναι απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Η επισήμανση γίνεται γιατί η συνήθης διαδικασία σύνταξης και έγκρισης μελετών κτλ. είναι χρονοβόρα. Η Περιφέρεια υπολογίζει ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών για έργα άμεσης προτεραιότητας ανέρχεται περίπου στα 900.000 ευρώ, αλλά η εκτίμηση του κόστους θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση της Περιφέρειας από τους πληγέντες δήμους.

Επίσης στο αίτημα που υπέβαλε η Περιφέρεια Αττικής ζητείται να «οριοθετηθεί το σύνολο των δήμων των αναφερομένων στη συνημμένη έκθεση – πρόταση για την αποκατάσταση των ζημιών σε αυτές». Μάλιστα, η αποκατάσταση των ζημιών αυτών κρίνεται επείγουσα και άμεσης προτεραιότητας «καθόσον σε επόμενη, μικρότερης έντασης, νεροποντή θα προκύψουν νέες σοβαρότερες ζημιές».

Επίσης, επισυνάφθηκε η αναλυτική έκθεση – πρόταση οριοθέτησης περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τις αυτοψίες μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής και τις αναφορές των δήμων.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής απέστειλε προς τους δημάρχους της Περιφέρειας οδηγίες σχετικά με την οικονομική ενίσχυση πληγέντων για την κάλυψη πρώτων αναγκών, τις αποζημιώσεις καθώς και την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024