Σινιάλο για εθνική συνεννόηση με όρους και προϋποθέσεις κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει ανοικτός σε συζήτηση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να χαραχτεί μία κοινή γραμμή.

Στην εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε αρκετές φορές την αναγκαιότητα της συνεννόησης. «Δεσμευόμαστε ότι όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές τόσο περισσότερο θα επιμείνει στην ανάγκη μιας ευρύτατης πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής συνεννόησης» είπε στην ομιλία του.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η πρώτη προϋπόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη είναι εκείνη που θέλει τον όποιο πρόθυμο να συνομιλήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στα ψηφοδέλτιά του και να δεχτεί το πρόγραμμά του χωρίς καμία αλλαγή.

Ωστόσο, για να περιοριστούν ενστάσεις που διατυπώθηκαν από στελέχη του κόμματος, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης περιέγραψε ποιο είναι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό πεδίο «πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης».

«Το μόνο πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης είναι αυτό το οποίο οικοδομείται καθημερινά πάνω στην μόνη ισχύουσα και πρέπουσα γραμμή, δηλαδή της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του κουρέματος το μεγαλύτερου μέρους και της αναπτυξιακής λογικής για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και τις επώδυνες πολιτικές συνέπειες. Αυτό είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στον δημόσιο διάλογο» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Βούλτεψη: Η αντίδραση των αγορών τρόμαξε την Κουμουνδούρου

Στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, έναντι των εταίρων, απέδωσε η Σοφία Βούλτεψη την αρνητική στάση των αγορών.

Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως η αντίδραση των αγορών τρόμαξε και την ίδια την Κουμουνδούρου και την υποχρέωσε να αλλάξει στάση.

Απαντώντας στις δηλώσεις Λαφαζάνη περί «ραγιαδισμού», η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Ραγιάς είναι αυτός που θέλει να έχει πολυτελή διαβίωση και δεν τον νοιάζει που θα πάει η χώρα».

Σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή είπε: «Στο τέλος της ημέρας όταν θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα υπάρχουν και οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σωθεί η χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ