Ανοδο 1,09% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα με την αγορά να προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της, μετά τις ακραίες διακυμάνσεις των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων. Μοχλό της ανόδου αποτέλεσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές. Η ανοδική κίνηση βρήκε αντίσταση στα επίπεδα των 950 μονάδων με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 941,93 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,09%.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με την αγορά να προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της, μετά τις ακραίες διακυμάνσεις των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων.
Μοχλό της ανόδου της αγοράς απετέλεσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι τα αποτελέσματα των stress tests, τα οποία ανακοινώνονται την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι διαχειρίσιμα.
Η ανοδική κίνηση της αγοράς βρήκε αντίσταση στα επίπεδα των 950 μονάδων με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 941,93 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,09%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 29 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 953,76 μονάδες (+2,36%) και κατώτερη στις 924,49 μονάδες (-0,79%).
Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τις συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στα 91,37 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,83%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+7,55%), της Alpha Bank (+3,51%), της ΕΥΔΑΠ (+3,08%), της Eurobank (+2,64%), της MIG (+2,56%), της Τέρνα Ενεργειακή (+2,02%), της Μυτιληναίος (+1,61%), της ΔΕΗ (+1,55%) και της Τιτάν (+1,12%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ιντραλότ (-3,88%), της Ελλάκτωρ (-3,13%), του ΟΤΕ (-2,90%), της Viohalco (-1,68%), Eurobank Properties (-1,50%), της ΕΧΑΕ (-1,23%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,21%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,23%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,93%) και των Πρώτων Υλών (+1,83%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-2,90%), της Ακίνητης Περιουσίας (-1,28%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,42%).
Ανοδικά κινήθηκαν 75 μετοχές, 37 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Προοδευτική +18,75%, Altec +18,18%, Νάκας +9,92%, Ακρίτας +9,72% και Ιντεάλ(κ) +8,78%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ -20,00%, ΑΝΕΚ -15,91%, Fieratex -9,57%, Γαλαξίδι -8,88% και Alpha Αστικά Ακίνητα -8,12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
