Φρένο από το ΠΑΣΟΚ στα σχέδια για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
«Βέτο» στα σενάρια για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί». Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Βέτο» στα σενάρια για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί».
Σύμφωνα με το ρεποστάζ του Βήματος της Κυριακής, το σενάριο που ετέθη υπ’ όψιν της τρόικας, έχει λάβει την έγκρισή της και πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει βασικό μισθό 680 ευρώ, ενώ προβλέπονται αυξήσεις και μειώσεις ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης.
«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία μάλιστα στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι το αρχικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο προέβλεπε ακόμη χαμηλότερο βασικό μισθό, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προτείνει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (510-586 ευρώ) αλλά μετά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ είχε εγκαταλείψει αυτή τη θέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442