Fed: Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης δεν θα επηρεάσει τις ΗΠΑ
Σε συγκράτηση των απωλειών στη Wall Street οδήγησε χθες το βράδυ η είδηση ότι η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γιέλεν θεωρεί πως η αμερικάνικη οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους σημερινούς ρυθμούς παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Σε συγκράτηση των απωλειών στη Wall Street οδήγησε χθες το βράδυ η είδηση ότι η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γιέλεν θεωρεί πως η αμερικάνικη οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους σημερινούς ρυθμούς παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος αλλά με αισθητά περιορισμένες απώλειες σε σχέση με την ενδοσυνεδριακή της πτώση. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 173,450 μονάδες (1,06%) κλείνοντας στις 16.141,74 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,85 μονάδων (0,28%) και έκλεισε στις 4215,32 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 15,21 μονάδων (0,81%) κλείνοντας στις 1862,49 μονάδες.
Το αρνητικό κλίμα στην Wall Street «φρέναρε» διαρροή μέσω του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία η Γιέλεν στην πρόσφατη συνάντηση της G30 εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επεκταθεί κατά 3% και ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2%, καθώς η ανεργία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.
Η ίδια παρέμβαση οδήγησε αναλυτές στο να διατυπώσουν εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου συντομότερα του αναμενόμενου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
- Δουδωνής για Marfin: Χρέος όλων μας στη μνήμη τους είναι ποτέ να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο
- Ο Πλεύρης μοιράζει «ποινές»: Ζητά άρση αδειών παραμονής μεταναστών για περιστατικά σε Σύμη και Κηφισιά
- «Με Κάρικ τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά χρήματα δεν άφησαν τόσο δυσανάλογα μικρό αποτέλεσμα
- Θα αναδείξουμε τις υποκλοπές στα ευρωπαϊκά φόρα, λέει ο ΔΣΑ – «Η συγκάλυψη κλονίζει τα θεμέλια του πολιτεύματος»
