Νεκρή 44χρονη από δηλητηρίαση μανιταριών, στην εντατική παιδί 2,5 ετών
Όχι στην κατανάλωση άγριων μανιταριών λέει το υπουργείο Υγείας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο σοβαρής δηλητηρίασης. Μόνο τον τελευταίο μήνα, 42 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια. Μια 44χρονη πέθανε και ένα παιδί δυόμισι ετών νοσηλεύεται στην εντατική.
Μια 44χρονη γυναίκα πέθανε από δηλητηρίαση μανιταριού ενώ για τον ίδιο λόγο ένα παιδάκι δυόμισι ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 42 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από άγρια μανιτάρια. Κάθε χρόνο, οι δηλητηριάσεις φτάνουν και τις 180 στη χώρα μας.
Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται εντελώς τα άγρια μανιτάρια που συλλέγουν συγγενείς και φίλοι και να καταναλώνονται μόνο τα τυποποιημένα, από εγκεκριμένες καλλιέργειες, αφού μόνο αυτά μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα ασφαλή.
Η βαρύτητα της δηλητηρίασης από μανιτάρι εξαρτάται από την ποσότητα που έχει καταναλώσει κάποιος. Στα παιδιά ακόμη και ελάχιστη ποσότητα μπορεί να είναι θανατηφόρος.
Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια, βραδυκαρδία και μπορεί να εμφανιστούν έως και 24 ώρες μετά την κατανάλωση.
Το αντίδοτο (που ονομάζεται σιλλιμπινίνη) πρέπει να δοθεί μέσα σε 24 με 48 ώρες μετά τα
πρώτα συμπτώματα, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαμίν Γιαμάλ: Διακοπές στην Ελλάδα με τη νέα του σύντροφο για τον σταρ της Μπαρτσελόνα (vid)
- Έρευνα: Πώς ο τρόπος που γράφουν οι ηλικιωμένοι μπορεί να αποκαλύψει γνωστική έκπτωση
- Αντιδήμαρχος Αλίμου: Η πόλη δεν είναι ούτε εργοτάξιο ούτε δωρεάν χωματερή ανακαινίσεων
- Emily in Paris: Από την καρτ ποστάλ στη συνάντηση στη Μύκονο – Αγκαλιές, φιλιά, γέλια
- Ευρώπη: Σιωπηλό πραξικόπημα στα σούπερ μάρκετ – Ποιους εργαζόμενους αντικαθιστά η Τεχνητή Νοημοσύνη
- O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα πριν το Final-4 του πόλο
- Πόρτο Ράφτη: Ληστές ξήλωσαν ΑΤΜ με φορτηγό – Άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα
- Ουκρανία: Δύο νεκροί, έξι τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442