Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ στα πλαίσια της TTIP διεκδικεί η Ελλάδα

Την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ στα πλαίσια της TTIP διεκδικεί η Ελλάδα

Την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων  ΕΕ και ΗΠΑ θα τονίσει σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ στη Ρώμη.

Την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ και ΗΠΑ θα τονίσει σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ στη Ρώμη.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και ΕΕ – Ουκρανίας, αλλά και ο προσδιορισμός της διαπραγματευτικής στρατηγικής της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του, παρουσία και του Αμερικανού ομολόγου τους Μάικλ Φρόμαν. Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών που έχουν κληθεί από την Ιταλική Προεδρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, ο Έλληνας υφυπουργός θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στο πλαίσιο της TTIP αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο του 2013 οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της ΕΕ είχαν ανακοινώσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων. Καθώς περισσότερες από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την ΕΕ εξαρτώνται ήδη από την οικονομική εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ, στόχος είναι η ΤΤΙΡ να οδηγήσει σε αύξηση του εμπορίου, σε περισσότερες θέσεις εργασίας και σε περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των μικρών επιχειρήσεων. Τέλος, η ΤΤΙP εστιάζει στην ενίσχυση της Διατλαντικής σχέσης, αλλά και στο να θέσει υψηλές προδιαγραφές και να πρωτοποριακούς νέους κανόνες για το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΕΠΟ σε Άρη και Παναθηναϊκό: «Τελικός στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή σε άλλο γήπεδο με κόσμο;»

Η ΕΠΟ ενημέρωσε Παναθηναϊκό και Άρη για τις εξελίξεις και τους κάλεσε να αποφασίσουν τι θέλουν. Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή σε άλλο γήπεδο με κόσμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024