Την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ στα πλαίσια της TTIP διεκδικεί η Ελλάδα
Την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ και ΗΠΑ θα τονίσει σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ στη Ρώμη.
Την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ και ΗΠΑ θα τονίσει σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ στη Ρώμη.
Στην ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και ΕΕ – Ουκρανίας, αλλά και ο προσδιορισμός της διαπραγματευτικής στρατηγικής της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές.
Σήμερα το βράδυ ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του, παρουσία και του Αμερικανού ομολόγου τους Μάικλ Φρόμαν. Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών που έχουν κληθεί από την Ιταλική Προεδρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, ο Έλληνας υφυπουργός θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στο πλαίσιο της TTIP αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο του 2013 οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της ΕΕ είχαν ανακοινώσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων. Καθώς περισσότερες από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την ΕΕ εξαρτώνται ήδη από την οικονομική εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ, στόχος είναι η ΤΤΙΡ να οδηγήσει σε αύξηση του εμπορίου, σε περισσότερες θέσεις εργασίας και σε περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των μικρών επιχειρήσεων. Τέλος, η ΤΤΙP εστιάζει στην ενίσχυση της Διατλαντικής σχέσης, αλλά και στο να θέσει υψηλές προδιαγραφές και να πρωτοποριακούς νέους κανόνες για το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442