Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θριαμβευτικά νικητής εμφανίζεται ο Μοράλες στις προεδρικές εκλογές

Θριαμβευτικά νικητής εμφανίζεται ο Μοράλες στις προεδρικές εκλογές

Μιλώντας σε εκατοντάδες πολίτες κάτω από το προεδρικό μέγαρο στη Λα Πας, ο Έβο Μοράλες μίλησε για «θρίαμβο του αντι-ιμπεριαλισμού και του αγώνα εναντίον της αποικιοκρατίας» στις προεδρικές εκλογές. Τα επίσημα αποτελέσματα έρχονται με βραδύτητα, αλλά τα exit poll τον εμφανίζουν στο 60%. Συγχαρητήρια στον Μοράλες έστειλαν Αργεντινή, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Νικαράγουα ενώ ο ίδιος αφιέρωσε τη νίκη του στον Φιντέλ Κάστρο.

Μιλώντας σε εκατοντάδες πολίτες κάτω από το προεδρικό μέγαρο στη Λα Πας, ο Έβο Μοράλες μίλησε για «θρίαμβο του αντι-ιμπεριαλισμού και του αγώνα εναντίον της αποικιοκρατίας» στις προεδρικές εκλογές.

Τα επίσημα αποτελέσματα έρχονται με βραδύτητα, αλλά τα exit poll τον εμφανίζουν στο 60% -η επανεκλογή του για τρίτη θητεία στη Βολιβία θεωρείται διασφαλισμένη. Ο ισχυρότερος ανθυποψήφιός του, Σαμουέλ Ντορία Μεδίνα, εμφανίζεται στο 24%.

«Ήταν μάχη μεταξύ δύο μοντέλων, της εθνικοποίησης ή της κρατικοποίησης και η κρατικοποίηση νίκησε με 60%» είπε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο πλήθος των υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί κάτω από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου.

»Είναι θρίαμβος του αντι-ιμπεριαλισμού και του αγώνα εναντίον της αποικιοκρατίας» είπε ο Μοράλες.

Πάνω από το προεδρικό μέγαρο εκτοξεύονταν πυροτεχνήματα ενώ ο κόσμος φώναζε «Έβο, Έβο».

Πέραν του ισχυρού προβαδίσματος που του δίνουν τα δύο exit poll (εκείνο για τη United TV τον εμφανίζει στο 61% και εκείνο για το ATB στο 60,5%), το κόμμα του εμφανίζεται ενισχυμένο και στις κάλπες για τα δύο Σώματα του Κογκρέσου.

Συγχαρητήρια στον Μοράλες έστειλαν Αργεντινή, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Νικαράγουα ενώ ο ίδιος αφιέρωσε τη νίκη του στον Φιντέλ Κάστρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024