Το Twitter μήνυσε τις ΗΠΑ για να μπορεί να δημοσιεύει «αναφορά διαφάνειας»
Αγωγή εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI κατέθεσε το Twitter σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια, στοχεύοντας να μπορεί να δημοσιεύει λεπτομερέστερες αναφορές σχετικά με τις πληροφορίες που του ζητείται να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές.
Αγωγή εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI κατέθεσε το Twitter σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια, στοχεύοντας να μπορεί να δημοσιεύει λεπτομερέστερες αναφορές σχετικά με τις πληροφορίες που του ζητείται να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές.
Η αγωγή αφορά την «αναφορά διαφάνειας» που δημοσιεύει το Twitter και στην οποία καταγράφονται τα αιτήματα που δέχεται η εταιρεία από τις αμερικανικές Αρχές για να δώσει πληροφορίες χρηστών.
Στην τελευταία αναφορά διαφάνειας, τον Ιούλιο, το Twitter δεν μπορούσε να δημοσιεύσει τον ακριβή αριθμό των αιτημάτων καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται (ακόμη κι αν είναι μηδενικός).
Σε ανακοίνωσή του, το Twitter αναφέρει ότι θεωρεί πως έχει το δικαίωμα βάσει του αμερικανικού Συντάγματος «να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των χρηστών και στις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης δίνοντας πληροφόρηση για το εύρος της επιτήρησης από τις κυβερνητικές υπηρεσίες».
Μετά την υπόθεση Σνόουντεν, οι περισσότεροι από τους «κολοσσούς» του Διαδικτύου, που τονίζουν ότι δίνουν πληροφορίες μόνο μετά από δικαστικές εντολές, επιμένουν σε αλλαγές της νομοθεσίας τους περιορίζει από το να δημοσιοποιούν λεπτομέρειες γύρω από τα αιτήματα που τους υποβάλλονται από τις αμερικανικές αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Η ομελέτα… αλλιώς
- Νομικό κενό από το…1871! – Γιατί οι Αμερικανοί πολίτες δυσκολεύονται να αγγίξουν νομικά την ICE
- Για πρώτη φορά βλέπουμε κάποιους από τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής
- Deals με Τραμπ – Δεν είναι πάντα… αυτό που φαίνεται
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανοίγει την κάνουλα της ρευστότητας για τις κεντρικές τράπεζες
- Το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας κατέσχεσε τεράστιο φορτίο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό


