Το ΔΝΤ «θα χαμηλώσει τις εκτιμήσεις του» για τη γερμανική ανάπτυξη
Επί τα χείρω πρόκειται να αναθεωρήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις του για τη γερμανική ανάπτυξη φέτος και το 2015, χωρίς ωστόσο να βλέπει κίνδυνο για το θετικό πρόσημα στο ΑΕΠ. Η αναθεώρηση αποδίδεται στους κινδύνους για τη διεθνή οικονομία που προκαλεί η σύγκρουση στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Επί τα χείρω πρόκειται να αναθεωρήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις του για τη γερμανική ανάπτυξη φέτος και το 2015, χωρίς ωστόσο να βλέπει κίνδυνο για το θετικό πρόσημα στο ΑΕΠ. Η αναθεώρηση αποδίδεται στους κινδύνους για τη διεθνή οικονομία που προκαλεί η σύγκρουση στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το περιοδικό, το ΔΝΤ θα χαμηλώσει στο 1,5% την εκτίμησή του για την αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ για το 2014 και το 2015 (για κάθε χρόνο ξεχωριστά).
Οι νέες προβλέψεις του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον αναμένεται ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα την Τρίτη.
Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα επεκταθεί κατά 1,9% του ΑΕΠ της φέτος και κατά 1,7% την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το ΔΝΤ αναμένεται επίσης να καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την τόνωση των δημόσιων και των ιδιωτικών επενδύσεων καθώς αυτό θα συνέβαλε στην τόνωση της ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα και θα είχε οφέλη για τη χώρα μεσοπρόθεσμα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκτιμήσει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας του ενδέχεται να είναι υποδεέστερος από αυτόν που προβλέπει η κυβέρνηση φέτος (1,8%), σύμφωνα με πηγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κρύβεται σε μυστική τοποθεσία, επικοινωνεί μέσω δικτύου αγγελιοφόρων
- Ακτή Ελεφαντοστού: Οκτώ νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην Αμπιτζάν
- Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 92 άτομα που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές μαχητές
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442