Εκατομμύρια Ευρωπαίοι δίνουν φωνή σε παιδιά που έχουν ανάγκη
Οκτώ εκατομμύρια Ευρωπαίοι δανείζουν τις φωνές τους για την υποστήριξη των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μαζί με την ΕΕ και τη UNICEF. Η εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και συρράξεις την ευκαιρία να εκφραστούν και να πουν τις ιστορίες τους σε παγκόσμιο ακροατήριο.
Οκτώ εκατομμύρια Ευρωπαίοι δανείζουν τις φωνές τους για την υποστήριξη των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μαζί με την ΕΕ και τη UNICEF.
Η κοινή εκστρατεία ΕΕ και UNICEF παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Ρώμη κατά τη διάρκεια άτυπης συνεδρίασης της ομάδας εργασίας για την ανθρωπιστική βοήθεια του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τελετή διοργανώθηκε από την ιταλική προεδρία της ΕΕ και πραγματοποιήθηκε στο Ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη.
Η εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και συρράξεις την ευκαιρία να εκφραστούν και να πουν τις ιστορίες τους σε παγκόσμιο ακροατήριο.
Παρουσιάζεται στο κοινό μέσα από έξι ειδικές ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα και από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις φωνές των παιδιών με το δανεισμό του προφίλ τους στο Facebook σε ένα από τα παιδιά της εκστρατείας.
Η εκστρατεία, που ξεκίνησε στις 15 Μαΐου 2014, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη UNICEF, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έξι Ευρωπαϊκές Εθνικές Επιτροπές της UNICEF (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία) και τους Πρεσβευτές Καλής Θέλησής τους.
To κύριο μέρος της εκστρατείας στηρίζεται σε τρία παιδιά: την Άγια (από την Συρία), τον Μισέλ (από τις Φιλιππίνες) και την Χαμσία (από το Τσαντ). Τα κεντρικά βίντεο της εκστρατείας ξεκινούν με τους Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της UNICEF, να αφηγούνται μέρος της ιστορίας του παιδιού με το οποίο έχουν συνεργαστεί.
Διασημότητες όπως ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, ο Πάου Γκασόλ, ο Ιμανόλ Αρίας, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Ευάννα Λιντς και ο Παύλος Τσίμας έχουν εμπλακεί ενεργά στην εκστρατεία, προωθώντας τις ιστορίες των παιδιών. Πολίτες σε όλο τον κόσμο μοιράζονται αυτές τις ιστορίες μέσα από τα δικά τους κοινωνικά δίκτυα, σε υποστήριξη των γενναίων αγώνων αυτών των παιδιών.
- Επισκεφθείτε το www.fonestonpaidion.gr και δανείστε τη φωνή σας
- Περισσότερα για τη συνεργασία για τα Παιδιά Ε.Ε.-UNICEF επισκεφθείτε το www.unicef.org/eu/
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ρουμάνικη εφορία στο κυνήγι των influencers
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires


