Οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ στο επίκεντρο της συνάντηση Βενιζέλου – Λίμπερμαν
Όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων εξέτασαν, στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το ζήτημα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
Όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων εξέτασαν, στη σημερινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, οι κ. Βενιζέλος και Λίμπερμαν είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επομένου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ όσο και σε τριμερή βάση από κοινού με την Κύπρο.
Με τη συνάντησή του με τον κ. Λίμπερμαν, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τις επαφές του στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αναχωρεί απόψε από τη Νέα Υόρκη, για την Αθήνα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).