Εξήντα γυναίκες μπροστά στην κάμερα του Νίκου Κορνήλιου. Η Μητριαρχία προβάλλεται την Παρασκευή στις Νύχτες Πρεμιέρας και ασχολείται με όλα τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας.

Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. Εξήντα γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικής προέλευσης συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον σημερινό κόσμο.

Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται σχετικά με την κοινωνία, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική, τις σχέσεις, τη μητρότητα, την εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα και εμπειρίες.

Τι θα προκύψει από μια τέτοια συνάντηση; Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι εκείνο που ονομάζουμε «Πολιτισμός» είναι ένας έμφυλος πολιτισμός, ο πολιτισμός της τεστοστερόνης.

Για να κερδίσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας στον κινηματογράφο Odeon Opera 1 την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 19:30 συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ