Στις 21-25 Σεπτεμβρίου το 25ο συνέδριο tRNA
Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια στα πεδία της μετάφρασης του γενετικού κώδικα και της ροής της πληροφορίας των γονιδίων, το 25th tRNA Conference θα πραγματοποιηθεί στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2014, στην Κυλλήνη.
Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια στα πεδία της μετάφρασης του γενετικού κώδικα και της ροής της πληροφορίας των γονιδίων, το 25th tRNA Conference θα πραγματοποιηθεί στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2014, στην Κυλλήνη.
Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ το 1969, λίγα χρόνια μετά την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA και ένα χρόνο μετά το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την «ερμηνεία του γενετικού κώδικα και τη συμβολή του στη σύνθεση των πρωτεϊνών» και κάθε δύο χρόνια φιλοξενείται σε διαφορετική χώρα που διαθέτει αναγνωρισμένες ερευνητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο έρευνας.
Το συνέδριο φιλοξενείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από τους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνο Σταθόπουλο και Διονύσιο Δραΐνα.
Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της βιολογίας του RNA, της πρωτεϊνικής σύνθεσης, του γενετικού κώδικα, της συνθετικής βιολογίας και της βιολογίας συστημάτων από 25 χώρες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες ανακαλύψεις τους που σχετίζονται με πολυάριθμες ασθένειες του ανθρώπου, από βακτηριακές λοιμώξεις μέχρι νευρολογικές διαταραχές, διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και καρκίνο.
H διοργάνωση του συνεδρίου υποστηρίζεται τόσο από εθνικούς όσο και διεθνείς ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς, όπως η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μέσω του προγράμματος «ΑΡΙΣΤΕΙΑ», η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB), η European Molecular Biology Organization (EMBO), η RNA Society και τα Πανεπιστήμια Yale, Ohio State και RNA Institute.
health.in.gr
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442