Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι κυρώσεις δοκιμάζουν τη δύναμή μας

Ρωσία: Οι κυρώσεις δοκιμάζουν τη δύναμή μας

Μέτρα για στήριξη των τομέων της ρωσικής οικονομίας που πλήττονται από τις συντονισμένες κυρώσεις ΕΕ και ΗΠΑ εξαγγέλλει η Μόσχα, με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ να λέει ότι «οι κυρώσεις δοκιμάζουν τη δύναμή μας». Ταμείο κρίσης για τις εταιρείες που έχουν μπει στο στόχαστρο δημιουργεί η Μόσχα, ενώ παρέχει πενταετείς εγγυήσεις στις επιχειρήσεις εξοπλιστικών. Αναβάλλεται, για άγνωστο χρόνο, η συνάντηση με ΕΕ και Κίεβο για το φυσικό αέριο.

Μέτρα για στήριξη των τομέων της ρωσικής οικονομίας που πλήττονται από τις συντονισμένες κυρώσεις ΕΕ και ΗΠΑ εξαγγέλλει η Μόσχα, με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ να λέει ότι «οι κυρώσεις δοκιμάζουν τη δύναμή μας». Ταμείο κρίσης για τις εταιρείες που έχουν μπει στο στόχαστρο δημιουργεί η Μόσχα, ενώ παρέχει πενταετείς εγγυήσεις στις επιχειρήσεις εξοπλιστικών.

Αναβάλλεται, για άγνωστο χρόνο, η συνάντηση με ΕΕ και Κίεβο για το φυσικό αέριο.

«Όταν αριθμός εταίρων μας, εάν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι, δοκιμάζει τη δύναμη της Ρωσίας με κυρώσεις και απειλές κάθε είδους, είναι σημαντικό να μην υποκύψουμε στον πειρασμό των λεγόμενων εύκολων λύσεων» είπε τη Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός.

«Πρέπει να διατηρήσουμε και να συνεχίσυμε την ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών στην κοινωνία μας, στο κράτος μας» είπε ο Μεντβέντεφ.

H Ρωσία, είπε, «είναι έτοιμη να τηρήσει όλες τις συμφωνίες με την ΕΕ και την Ουκρανία σχετικά για την εμπορική διασύνδεση του Κιέβου με την ΕΕ», προειδοποιώντας όμως ότι θα θέσει σε ισχύ «προστατευτικά μέτρα» εάν η συμφωνία εφαρμοστεί νωρίτερα.

Δεν θα γίνει η συνάντηση για το φυσικό αέριο – σύσταση «ταμείου κρίσης»

Η συνάντηση Ρωσίας, ΕΕ και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο θα γινόταν στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας ανέφερε ότι «θα πρέπει να συμφωνηθεί νέα ημερομηνία».

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις μετά το νέο πακέτο κυρώσεων, η Μόσχα ανέφερε ότι θα δημιουργήσει ταμείο δισ. δολαρίων για να στηρίξει τις ρωσικές εταιρείες που πλήττονται από τα μέτρα ΕΕ και ΗΠΑ. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έχουν ζητήσει τη βοήθεια της κυβέρνησης μετά τις κυρώσεις είναι και η πετρελαϊκή Rosneft.

Τα χρήματα για το ταμείο, ανέφερε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, θα βρεθούν από κεφάλαια που προορίζονταν για το Ασφαλιστικό Σύστημα αλλά και από αδιάθετα κεφάλαια του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε επίσης πως θα δοθούν πενταετείς εγγυήσεις για εξοπλιστικές εταιρείες που εκτελούν συμβόλαια για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις -την πρόσβαση των οποίων στην ευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων είχε μπλοκάρει το τελευταίο πακέτο κυρώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024