Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε ξανά το Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών

Άνοιξε ξανά το Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών

Το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες άνοιξε ξανά την Κυριακή, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο.

Το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες άνοιξε ξανά την Κυριακή, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο.

Ο Έλιο Ντι Ρούπο καταδίκασε τον αντισημιτισμό και εξέφρασε τη θέση ότι είναι δικαίωμα της χώρας του να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Όλες οι αντισημιτικές και ρατσιστικές ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται έντονα, να διώκονται και να τιμωρούνται» από τη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο βέλγος πρωθυπουργός.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το Βέλγιο είναι «έτοιμο να συμβάλει στον συνασπισμό κρατών οι οποίες θα συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους».

Το μουσείο παρέμενε κλειστό από την 24η Μαΐου, όταν ένας ένοπλος δολοφόνησε ένα ζευγάρι Ισραηλινών, μια Γαλλίδα και έναν Βέλγο.

Ο μοναδικός ύποπτος για την επίθεση, ο Μεχντί Νεμούς, κατηγορείται για δολοφονίες κατά συρροή και θα παραμείνει προφυλακισμένος για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες, μετά από απόφαση βελγικού δικαστηρίου.

Ο 29χρονος Νεμούς, ο οποίος έχει διπλή γαλλική και αλγερινή υπηκοότητα, πιστεύεται ότι πολέμησε στις τάξεις τζιχαντιστών στη Συρία.

Η επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο ενέτεινε τους φόβους στην Ευρώπη ότι υπήκοοι ευρωπαϊκών κρατών που επιστρέφουν από τη Συρία μπορεί να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Εκατοντάδες πρόσωπα με ευρωπαϊκή υπηκοότητα πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία.

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος είχε απαχθεί και κρατηθεί όμηρος στη Συρία αναγνώρισε τον Νεμούς ως έναν από τους δεσμώτες του.

Ο Νικολά Ανέν, ρεπόρτερ του περιοδικού Le Point, είπε ότι αναγνώρισε τον Νεμούς ως μέλος μιας ομάδας μελών του Ισλαμικού Κράτους που μιλούσε γαλλικά και βασάνισε επανειλημμένως φυλακισμένους που κρατούνταν μαζί με δυτικούς δημοσιογράφους στο Χαλέπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024