Οριακή ανάκαμψη καταγράφει η τιμή του πετρελαίου
Οριακή αύξηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στις ασιατικές αγορές κατά τις συναλλαγές της Παρασκευής, ανακάμπτοντας οριακά σε σχέση με χθες, όταν και η τιμή του «μαύρου χρυσού» υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών.
Οριακή αύξηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στις ασιατικές αγορές κατά τις συναλλαγές της Παρασκευής, ανακάμπτοντας οριακά σε σχέση με χθες, όταν και η τιμή του «μαύρου χρυσού» υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών.
Το Μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου βρίσκεται σήμερα στα 98,08 δολάρια το βαρέλι, έναντι 96,72 δολαρίων το βαρέλι που κατέγραψε χθες, τιμή που είναι η χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2012.Το αμερικανικό αργό ανακάμπτει σήμερα στα 92,83 δολάρια ανά βαρέλι, από 90,53 δολάρια το βαρέλι χθες Πέμπτη.
Η υποχώρηση της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου και η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος είναι ο βασικός λόγος που πιέζεται η τιμή του πετρελαίου.
Στην πτώση τιμών συνέβαλε και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) που σε μηνιαία έκθεσή του υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου για το 2014 και το 2015. Συγκεκριμένα, αναμένει ότι η προσφορά από κράτη μη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2014 και κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Στρατηγικές του Έρωτα» του Τζόρτζ Φάρκιουαρ σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη
- Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται νεαρός – Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του θύματος
- ΚΚΕ: Επιβεβαιώθηκε ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών υπόλογοι είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός
- Φάμελλος: Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα
- Η Τσέλιε απέλυσε τον προπονητή της μετά την ήττα απο την ΑΕΚ
- ΚΚΕ: Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη στράτευση των γυναικών, με όλους τους τρόπους που επιχειρεί η κυβέρνηση