Έκρηξη εισπράξεων για τα τουρκικά σήριαλ
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές στην εγχώρια και τις παγκόσμιες αγορές. Οι 45 εταιρείες παραγωγής που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα ελπίζουν ότι ο τζίρος τους θα φτάσει στη νέα σεζόν τα 303 εκατ. ευρώ και οι εξαγωγές τα 70 εκατ. ευρώ.
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές στην εγχώρια και τις παγκόσμιες αγορές.
Οι 45 εταιρείες παραγωγής που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα ελπίζουν ότι ο τζίρος τους θα φτάσει στη νέα σεζόν τα 303 εκατ. ευρώ.
Η ετήσια παραγωγή της τουρκικής βιομηχανίας, που απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους, φθάνει τις 80 τηλεοπτικές σειρές.
Την πρωτιά κερδών, με τζίρο 13,1 εκατ. ευρώ, κατέχει ο γνωστός και στην Ελλάδα «Σουλεϊμάν», ενώ ο «Καρανταγί», που επίσης προβάλλεται στη χώρα μας, κόβει τρίτος το νήμα.
Τα τούρκικά σήριαλ προβάλλονται σε 80 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με το ύψος των εξαγωγών από 3,56 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008 να φτάνει το 2013 τα 53,4 εκατ. ευρώ. Ο στόχος για το 2014 είναι να ξεπεράσει αριθμός αυτό τα 70 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος των τουρκικών εταιρειών τηλεοπτικών παραγωγών, Μπιρόλ Γκιουβέν, προβλέπει για φέτος ανάπτυξη του κλάδου κατά 12%.
Γ.Μ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραγουάη: 13 χρόνια κάθειρξη σε γερουσιαστή για ξέπλυμα χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών
- Ιαπωνία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε έναν παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
- Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοινώνει ο Ζελένσκι
- Βραζιλία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συντρίβεται σε πολυκατοικία στο Μπέλο Οριζόντε
- Eurogroup: Για «στασιμοπληθωριστική τάση», μιλά ο Πιερρακάκης, για «σοκ στασιμοπληθωρισμού» ο Ντομπρόβσκις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν




