
Ευρωζώνη: Στο υψηλό 11,5% παρέμεινε η ανεργία τον Ιούλιο
Αμετάβλητο στο υψηλό 11,5% παρέμεινε το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ «ανάβει» η συζήτηση στο εσωτερικό της ευρωζώνης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και το ποσοστό λιτότητας στο μείγμα. Το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα, με την Ισπανία να την ακολουθεί.
Αμετάβλητο στο υψηλό 11,5% παρέμεινε το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ «ανάβει» η συζήτηση στο εσωτερικό της ευρωζώνης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και το ποσοστό λιτότητας στο μείγμα.
Το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα, με την Ισπανία να την ακολουθεί.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, η ανεργία στην Ευρωζώνη εμφανίζεται μειωμένη, καθώς τον Ιούλιο του 2013 το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 11,9%.
Στην ΕΕ των «28», το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10,2% τον Ιούλιο, σταθερό σε σχέση με τον Ιούνιο και μειωμένο σε σχέση με το 10,9% που είχε φθάσει πέρυσι τον Ιούλιο.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ελλάδα (27,2% τον Μάιο του 2014) και η Ισπανία (24,5%), ενώ τα χαμηλότερα η Γερμανία και η Αυστρία (4,9% και οι δύο χώρες).
Το ποσοστό της ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) διαμορφώθηκε στο 21,7% στην ΕΕ και στο 23,2% στην Ευρωζώνη έναντι 23,6% και 24%, αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2013.
Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ισπανία (53,8%), την Ελλάδα (53,1% τον Μάιο 2014), την Ιταλία (42,9%) και την Κροατία (41,5% στο δεύτερο τρίμηνο του 2014), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (7,8%), την Αυστρία (9,3%) και την Ολλανδία (10,4%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442