Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 θα αναπτυχθεί η οικονομία της Βρετανίας
Η οικονομία της Βρετανίας θα αναπτυχθεί φέτος με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC), το οποίο κάλεσε τους φορείς χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν ότι η επίδοση αυτή δεν θα είναι ένα «πυροτέχνημα».
Η οικονομία της Βρετανίας θα αναπτυχθεί φέτος με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC), το οποίο κάλεσε τους φορείς χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν ότι η επίδοση αυτή δεν θα είναι ένα «πυροτέχνημα».
Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναβάθμισε την εκτίμηση του για την αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ το 2014 από 3,1% σε 3,2%, αλλά και από 2,7% το 2015 σε 2,8%, εκτιμώντας πάντως ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί το 2016 (2,5%).
Σύμφωνα με το BCC η Βρετανία είναι πολύ εξαρτώμενη από τις καταναλωτικές δαπάνες και ως εκ τούτου απαιτείται να αυξηθούν οι επενδύσεις και οι εξαγωγές.
«Η πρόβλεψή μας επιβεβαιώνει ότι η Βρετανία έχει καταστεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεπτυγμένες οικονομίες. Ηγούμαστε, αντί να ακολουθούμε, των άλλων μεγάλων οικονομιών στο ζήτημα της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τζον Λόνγκγορθ σε σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση