Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη αποστολή επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ έφτασε στη Γάζα

Η πρώτη αποστολή επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ έφτασε στη Γάζα

Για πρώτη φορά από το 2007 μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) κατάφερε να περάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο και να μπει στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να διανείμει τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν 150.000 ανθρώπους επί πέντε ημέρες. Την Τρίτη Χαμάς και Ισραήλ συμφώνησαν σε εκεχειρία διαρκείας με χαλάρωση του αποκλεισμού της Γάζας.

Για πρώτη φορά από το 2007 μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) κατάφερε να περάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο και να μπει στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να διανείμει τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν 150.000 ανθρώπους επί πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γενεύη, η οχηματοπομπή, που αποτελείτο από 18 νταλίκες, χρειάστηκε επτά ώρες για να πάει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη Γάζα.

Μια δεύτερη αποστολή του WFP αναμένεται στη Γάζα εντός των επόμενων ημερών.

Όπως ανέφερε το Πρόγραμμα, είναι η πρώτη φορά από τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, το 2007, που καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τη μεθοριακή διάβαση στη Ράφα.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας από διάφορες οδούς, συμπεριλαμβανομένης και της διάβασης στη Ράφα, ώστε να διασφαλίσουμε μια σταθερή ροή επισιτιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό» είπε ο Μοχάμεντ Ντιάμπ, ο διευθυντής του ΠΕΠ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Γάζα, τον Ιούλιο, το WFP παρείχε καθημερινά έτοιμα γεύματα σε περίπου 350.000 Παλαιστίνιους που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμά του στα Παλαιστινιακά εδάφη, το WFP χρειάζεται περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια ώστε να εξασφαλίσει ότι η αποστολή του θα συνεχιστεί για τρεις μήνες.

Την Τρίτη Χαμάς και Ισραήλ συμφώνησαν σε εκεχειρία διαρκείας με χαλάρωση του αποκλεισμού της Γάζας.

Η εκεχειρία τηρήθηκε την Τετάρτη από τις δύο πλευρές, αν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου βρίσκεται αντιμέτωπος με εσωτερική δυσφορία για μία δαπανηρή σύγκρουση που φαίνεται να λήγει χωρίς ξεκάθαρο νικητή.

Μετά από μία νύχτα εορτασμού, η καινούρια ημέρα βρήκε τους Παλαιστίνιους της Γάζας να βγαίνουν δειλά από τα σπίτια τους. Όσοι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς επέστρεψαν και αντίκρισαν μόνο συντρίμμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024