Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Θερμή εβδομάδα εξελίξεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ανακοινώνονται και οι (μειωμένες) αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στη Βουλή και η διάταξη για την υπόθεση των «αιώνιων φοιτητών» όπως και οι εκθέσεις αξιολόγησης ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ανακοινώνονται και οι (μειωμένες) αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η ανακοίνωση για τις αποσπάσεις αναμένεται την Τετάρτη 27 Αυγούστου. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πρόσφατα ότι οι αποσπάσεις φέτος θα είναι κατά 500 λιγότερες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τα κενά ανέρχονται σε 22.500. Εξασφαλισμένες είναι 19.500 θέσεις, αλλά υπολείπονται ακόμα 3.000 θέσεις που θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις.

Οι αναπληρωτές σχεδιάζεται να είναι στις θέσεις τους στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί και η διάταξη για την υπόθεση των «αιώνιων φοιτητών» όπως και οι εκθέσεις αξιολόγησης ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επίσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί και η έκθεση αξιολόγησης για τις διοικητικές ανάγκες οκτώ Ιδρυμάτων από την οποία θα προκύψει αν θα μείνουν τελικά οι περίπου 500 διοικητικοί υπάλληλοι.

Σχετικά με τους «αιώνιους» η ρύθμιση που προωθεί τελικά το υπουργείο αφορά σε περίπου 25.000 φοιτητές που συμμετείχαν έστω και σε μία εξεταστική εντός της διετίας. Οι συγκεκριμένοι θα έχουν δύο ακόμα ευκαιρίες προτού διαγραφούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024