Συνάντηση Χαρδούβελη – Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο, εν όψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα των απολύσεων.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο, εν όψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε τόσο το θέμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών όσον αφορά στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο φέτος, αλλά και οι 400 προσλήψεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχωθούν κυρίως οι εφορίες.
Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να επιμένει στην ατζέντα της συνάντησης με την τρόικα να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση για τις 6.500 απολύσεις που απομένουν στο Δημόσιο για το 2014.
Συγκεκριμένα ζητά να συνυπολογισθούν σε αυτές οι 1.800 συμβασιούχοι που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, αλλά και οι περίπου 800 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί, ενώ δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για νέες απολύσεις το 2015.
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Σκάϊ δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να εφαρμόσει με συνέπεια και σε βάθος χρόνου ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού και πρόσθεσε ότι η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς, τους θέλουν πιο τολμηρούς, περιμένουν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εξομολόγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Αθλέτικ Μπιλμπάο
- Πορτογαλία: Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της σε δάσος
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί αναβάλλεται επειδή δεν βρέθηκε φλέβα, άλλη στη Φλόριντα έγινε κανονικά
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση
- Φθιώτιδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Δομοκό, πλημμύρισαν καλλιέργειες
- Εάν είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 03.00 π.μ. καλό είναι να μην το σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442