Χαμάς: Καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ
«Καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ, η αντίσταση θα συνεχιστεί» είναι το μήνυμα που έστειλε το Σάββατο η Χαμάς, αψηφώντας τις διεθνείς προσπάθειες επίτευξης νέας εκεχειρίας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων. «Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ.
Καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ, είναι το μήνυμα που έστειλε το Σάββατο η Χαμάς, αψηφώντας τις διεθνείς προσπάθειες επίτευξης νέας εκεχειρίας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων.
«Δεν θα υπάρξει επιστροφή, η αντίσταση θα συνεχιστεί. Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ.
Νωρίτερα, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είχαν ανακοινώσει ότι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.
Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις 30 αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από την αποτυχία ανανέωσης της εκεχειρίας που έληξε το πρωί της Παρασκευής και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.
Παράλληλα, στο Κάιρο οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγύπτιων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Περέιρα – Γιαζίτσι: Εκείνος και εκείνος
- Αντιπλημμυρική παρέμβαση στον Παλαιό Οικισμό Αχαρνών
- Μέριλιν Μονρόε, τριπλή απειλή: Ξανθιά, σύμβολο του σεξ, πρωτοπόρος
- Η νοσταλγία γίνεται μόδα: Οι 5 retro φανέλες της La Liga που κατακτούν το σήμερα
- Ακρίβεια: Συσκέψεις στο Μαξίμου, χωρίς πραγματικά μέτρα
- Kalshi – Polymarket: Οι στοιχηματικές βγάζουν λεφτά από «κορόιδα» – Πουλάνε ακόμη και επιστροφή του Ιησού



