Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανέσυραν από τα συντρίμμια κτηρίων «διαμελισμένα παιδιά».

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανέσυραν από τα συντρίμμια κτηρίων «διαμελισμένα παιδιά».

Στην συνοικία Μαάντι, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες στο βορειοανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, «τουλάχιστον 13 πολίτες, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν η πολεμική αεροπορία προχώρησε στη ρίψη ενός βαρελιού με εκρηκτικά σε ένα ακίνητο» ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα, σε τομείς οι οποίοι τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο απολογισμός της επιδρομής στην Μαάντι ενδέχεται να επιδεινωθεί εξαιτίας του αριθμού των τραυματιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πολιτικών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία.

Εθελοντές της «πολιτικής άμυνας» στις συνοικίες τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες απομάκρυναν συντρίμμια βιαστικά με τα χέρια. Ανέσυραν τη σορό ενός άνδρα η οποία είχε θαφτεί εντελώς, ήταν καλυμμένη με άσπρη σκόνη και το κεφάλι αιμόφυρτο.

Άλλοι εθελοντές έσκαβαν και απομάκρυναν σοβάδες και συντρίμμια, ενώ ένα πτώμα καλυμμένο με ένα κομμάτι πλαστικό, προφανώς ένα παιδί, μεταφερόταν με ένα φορείο.

Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης η επιδρομή έγινε το πρωί, ενώ «οι άνθρωποι κοιμούνταν… ένας ηλικιωμένος βγήκε σώος και ασφαλής, αλλά οι τρεις γιοι του, όλοι παντρεμένοι, και τα παιδιά τους, δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν μέχρι τώρα» είπε ένας κάτοικος εμφανώς ταραγμένος. «Ανασύραμε τέσσερα διαμελισμένα παιδιά αφού το ελικόπτερο έριξε το βαρέλι (με τα εκρηκτικά)» συνέχισε ο ίδιος, καταφερόμενος ταυτόχρονα εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στα τέλη του Ιουλίου το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ο αριθμός των περιοχών οι οποίες ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς και έχουν πληγεί από επιθέσεις με «βαρέλια εκρηκτικών» στο Χαλέπι έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους πέντε μήνες. Τα πλήγματα με αυτού του είδους τις βόμβες, οι οποίες συχνά περιέχουν θραύσματα, συνεχίζονται παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την 22η Φεβρουαρίου που καλούσε ειδικά να μην χρησιμοποιούνται αδιακρίτως τέτοια όπλα σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024