«Εξαιρετικά μικρός» ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα στην ΕΕ
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία, Τόνιο Μποργκ, σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού Εμπολα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Λίγες ώρες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που κήρυξε ο ΠΟΥ, ο Τόνιο Μποργκ δήλωσε ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι «εξαιρετικά μικρός».
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία, Τόνιο Μποργκ, σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού Εμπολα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Λίγες ώρες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που κήρυξε ο ΠΟΥ, ο Τόνιο Μποργκ δήλωσε ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι «εξαιρετικά μικρός».
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ο κίνδυνος η επιδημία του Εμπολα να φθάσει στο ευρωπαϊκό έδαφος είναι εξαιρετικά μικρός. Τόσο διότι μικρός αριθμός των ατόμων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι πιθανόν να έχει μολυνθεί, όσο και εξαιτίας του τρόπου μετάδοσης του ιού, μόνο μέσω απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά ασθενούς» ανέφερε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η ΕΕ παρακολουθεί εδώ και μήνες την κατάσταση στη Δυτική Αφρική. «Στην πολύ μικρής πιθανότητας περίπτωση που ο ιός Εμπολα θα φθάσει στην Ευρώπη, είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε» κατέληξε.
Τους 961 είχαν φτάσει μέχρι στις 6 Αυγούστου οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, καθώς άλλα 29 θύματα του θανατηφόρου ιού προστέθηκαν μέσα σε 48 χώρες, στις 5 και 6 του μηνός.
Αναφέρθηκαν επίσης 68 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.779.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ραφήνα: Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο λιμάνι – Τα ναυτεργατικά σωματεία επιμένουν στις κινητοποιήσεις
- Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού από τη ΝΔ – Συγκέντρωση στη μνήμη της αδικοχαμένης Β. Νέστορα
- «Πάνω από 15 μέρες είχε πάρει κλίση η πολυκατοικία» – Οι προειδοποιήσεις ενοίκων και οι απαντήσεις των υπευθύνων
- Το fund, το ακίνητο και η αντεπίθεση της Μαρίας Καρυστιανού
- Δημοσκόπηση MEGA: Πολιτική αλλαγή έναντι σταθερότητας ζητά το 60% – Αντίπαλος πόλος της ΝΔ η ΕΛΑΣ του Τσίπρα
- Τραγωδία στη Μεσσηνία: Παιδάκι 6 ετών ανασύρθηκε νεκρό από πισίνα


