Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τριπλή ελληνική συμμετοχή στο μήκος, τα… φώτα στον Τσάτουμα

Τριπλή ελληνική συμμετοχή στο μήκος, τα… φώτα στον Τσάτουμα

Το μήκος ανδρών είναι το μοναδικό αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης (12-17 Αυγούστου), όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές. Ξεχωρίζει βεβαίως η συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος πηγαίνει στην Ελβετία με την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη (8.25μ. από το μίτινγκ του Χένγκελο) και πολλές ελπίδες για μία θέση στο βάθρο. Με στόχο ένα ατομικό ρεκόρ κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα στα 200μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζεται για τη Ζυρίχη.

Το μήκος ανδρών είναι το μοναδικό αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης (12-17 Αυγούστου), όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές. Ξεχωρίζει βεβαίως η συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος πηγαίνει στην Ελβετία με την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη (8.25μ. από το μίτινγκ του Χένγκελο) και πολλές ελπίδες για μία θέση στο βάθρο.

Ο Μεσσήνιος άλτης θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ το πρόγραμμά του έχει και συνέχεια, αφού πρόκειται να συμμετάχει στα Ντάιαμοντ Λιγκ της Στοκχόλμης (21/8) και του Μπέρμιγχαμ (24/8), αλλά και στον τελικό της σειράς, στις Βρυξέλλες (5/9).

Την τρίτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς και δείχνει ικανός να παλέψει για μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Τέλος, παρών στη Ζυρίχη θα είναι και ο νεαρός Νίκος Ξενικάκης, με βασικό στόχο να βρεθεί κοντά στο ατομικό ρεκόρ του (7.99μ.) και… ό,τι προκύψει.

Την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες στο μήκος έχει ο Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφορντ με 8.51 μέτρα. Η Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης έχει κατακτήσει ένα μετάλλιο, το 1994 στο Ελσίνκι, με τον Κώστα Κουκοδήμο να προσγειώνεται στα 8.01 μέτρα και να κατακτά την τρίτη θέση.

Το «φράγμα» των 23″ κυνηγά η Μπελιμπασάκη

Με στόχο ένα ατομικό ρεκόρ κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα στα 200μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζεται για τη Ζυρίχη και τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ανδρών/γυναικών.

Η 23χρονη αθλήτρια από την Ιεράπετρα προτίμησε φέτος να περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς στην Αθήνα, συνδυάζοντας σπουδές και προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά, και αυτό την ωφέλησε, όπως φάνηκε και από την εμφάνισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, στο Ταλίν.

«Σαφώς και ήταν καλύτερα, γιατί γλίτωσα τις μετακινήσεις για να πάω στο στάδιο. Παράλληλα, δεν ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς, που μου προκαλεί ο σκληρός ελαστικός τάπητας στο στάδιο της Ιεράπετρας. Νομίζω πως όλα αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της σεζόν» δηλώνει η Μπελιμπασάκη και συνεχίζει: «Δεν με επηρεάζει η κατάσταση του καιρού. Ό,τι καιρικές συνθήκες κι αν έχει, μπορώ να τρέξω. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Ταλίν πήγα γρήγορα, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν χάλια.

»Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είμαι πολύ αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα. Τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είναι στα… κυβικά των Ελλήνων αθλητών, είναι στα μέτρα μας, κάτι που σημαίνει πως είναι ευκολότερο να διακριθείς. Ο αγώνας είναι πάντα αγώνας, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει, όμως, εγώ είμαι καλά και πιστεύω πως στη Ζυρίχη θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση».

Η Μπελιμπασάκη θα αγωνιστεί στη Ζυρίχη και με την ομάδα 4Χ100μ. και δηλώνει σχετικά: «Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν τόσα κορίτσια που τρέχουν γρήγορα. Νομίζω πως, αν μας βγουν οι αλλαγές και καταφέρουμε να σημειώσουμε μια επίδοση κάτω από τα 44.00, τότε θα προκριθούμε στον τελικό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024