Έρχονται έλεγχοι σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ
«Λαβράκια» υπολογίζεται ότι θα φέρει ο έλεγχος που διενεργείται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς στα 64 CD που έχουν ήδη παραδώσει όλες οι τράπεζες και αφορούν καταθέσεις της περιόδου 2000-2012, σε πρώτη φάση για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και σε δεύτερη για ποσά άνω των 300.000 ευρώ. Tι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.
«Λαβράκια» υπολογίζεται ότι θα φέρει ο έλεγχος που διενεργείται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς στα 64 CD που έχουν ήδη παραδώσει όλες οι τράπεζες και αφορούν καταθέσεις της περιόδου 2000-2012, σε πρώτη φάση για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και σε δεύτερη για ποσά άνω των 300.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι έλεγχοι θα αφορούν 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ και έγιναν την επίμαχη περίοδο.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, περίπου 43 δισ. ευρώ είναι οι μη εγγυημένες καταθέσεις (άνω των 100.000 ευρώ) και οι οποίες πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπιο.
Ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα από τους πρώτους ελέγχους:
- Σε εργολάβο οικοδομών βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 280 εκατ. ευρώ, ενώ είχε δηλώσει εισόδημα 72.000 ευρώ.
- Συνταξιούχος ετών 92 βρέθηκε να έχει σε λογαριασμό 190 εκατ. ευρώ, όταν ο ίδιος δήλωνε μόλις 7.000 ευρώ εισόδημα. Όταν τον κάλεσαν για εξηγήσεις, δήλωσε και ο ίδιος έκπληκτος για να προκύψει τελικά ότι ήταν «αντίκλητος τρίτων»: κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του και κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμούς που μόνο αυτοί γνώριζαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξι CEOs προειδοποιούν τη Gen Z: Η καριέρα όπως τη ξέραμε τελειώνει
- Προετοιμάζουν κλιμάκωση οι αγρότες: Συμβολικοί αποκλεισμοί μέχρι την Τρίτη – Στα Μάλγαρα κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα
- Παυλίδης: «Είναι ωραίο να ακούς θετικά λόγια από τον Μουρίνιο, δεν περίμενα να έχω ήδη 50 γκολ»
- Φωκίδα: Αγκαλιασμένοι μέσα στο χιόνι εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια
- Ροδόπη: Δικογραφία σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο του 7χρονου από τη φωτιά
- Χτύπησαν τη σιωπή της μνήμης στο Μάτι – Βανδαλισμός στο μνημείο της «Καιόμενης Σφαίρας»

