Το Kοινοβούλιο της Ουκρανίας απέρριψε την Πέμπτη κατά πλειοψηφία την παραίτηση του πρωθυπουργού Αρσένι Γιάτσενιουκ, αποφεύγοντας μια νέα πολιτική κρίση στη χώρα που εμπλέκεται σε μια στρατιωτική σύρραξη στα ανατολικά με αυτονομιστές αντάρτες.

Μόνο 16 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραίτησής του ενώ 109 κατά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass.

Ο Γιατσενιούκ υπέβαλε την παραίτησή του στις 24 Ιουλίου αφού δύο από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Ουντάρ (Γροθιά) και το Σβόμποντα (Ελευθερία), εγκατέλειψαν την κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, κάτι που επιθυμεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Αν δεν σχηματιστεί νέος κυβερνητικός συνασπισμός σε διάστημα ενός μήνα, ο Ποροσένκο μπορεί να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Σε μία άλλη εξέλιξη, οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με τη Μόσχα, το Κίεβο και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκορωσία, δήλωσε μια πηγή από τους αντάρτες.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που θα έχει θέμα την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ θα εκπροσωπηθεί στο Μινσκ», δήλωσε ένας αξιωματούχος από την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Σε ποιο επίπεδο και ποιος θα εκπροσωπήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, αυτό μένει να το δούμε», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο