Σόιμπλε: Αντίθετος σε χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων για την Γαλλία
Αντίθετος στο να υπάρξει χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων για την Γαλλία εμφανίσθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα επηρέαζε την εύθραυστη εμπιστοσύνη για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Αντίθετος στο να υπάρξει χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων για την Γαλλία εμφανίσθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα επηρέαζε την εύθραυστη εμπιστοσύνη για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο Σόιμπλε ανέφερε πως είναι αντίθετος στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, σημειώνοντας εμφατικά πως οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν για τη Γαλλία.
Σε ερώτηση αναφορικά με το πρόσωπο του νέου Επίτροπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ και ειδικά σχολιάζοντας πιθανή υποψηφιότητα του Πιέρ Μοσκοβισί ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως δεν αντιτίθεται προσωπικά στο να καταλάβει τη θέση ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Πάντως, ανέφερε πως δεν γνωρίζει το εάν ο διορισμός ενός Γάλλου σε αυτή τη σημαντική θέση θα έδινε την παρούσα στιγμή το σωστό μήνυμα. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της θέσης αυτής σημείωσε πως η Γαλλία έχει ήδη λάβει διπλή παράταση για να μειώσει το έλλειμμά της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Ματσάρες σε Μιλάνο και Λισαβόνα: Όλο το πρόγραμμα στο Champions League
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους


