Παπαγεωργόπουλος: Απόφαση σκοπιμότητας η καταδίκη μου
«Απόφαση σκοπιμότητας» χαρακτηρίζει ο Β.Παπαγεωργόπουλος -σε επιστολή του μέσα από τη φυλακή- την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζει, δε, ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσουν να ενημερωθούν για την υπόθεση.
«Απόφαση σκοπιμότητας» χαρακτηρίζει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος -σε επιστολή του μέσα από τη φυλακή- την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (3-2) για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τα ισόβια δεσμά.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι, «τα έγγραφα και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδεικνύουν ότι ήταν μια απόφαση ‘σκοπιμότητας’ με οριακή πλειοψηφία 3-2».
Υποστηρίζει, δε, ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσουν να ενημερωθούν για την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]

