Η Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 25ης Ιουνίου
Ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγός της νιγηριανής ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 25ης Ιουνίου στην Αμπούζα και στο Λάγκος, με νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Στο βίντεο εκφράζει τη στήριξή του στα άλλα ισλαμιστικά κινήματα: τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, την Αλ Κάιντα και τους αφγανούς Ταλιμπάν.
Ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγός της νιγηριανής ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 25ης Ιουνίου στην Αμπούζα και στο Λάγκος, με νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
Στο 16λεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Σεκάου διακηρύσσει την υποστήριξή του προς τα άλλα ισλαμιστικά κινήματα: τους τζιχαντιστές που ελέγχουν τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, την Αλ-Κάιντα και τους αφγανούς Ταλιμπάν.
«Αδελφοί μου, ο Θεός να σάς προστατεύει» λέει ο Σεκάου αναφέροντας τον ηγέτη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, της Αλ-Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι και των αφγανών Ταλιμπάν μουλά Ομαρ.
Ο Σεκάου κοροϊδεύει την παγκόσμια εκστρατεία «Bring Back Our Girls» (Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας), υπέρ των 200 κοριτσιών που απήχθησαν από χωριό της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας από το Μπόκο Χαράμ και στην συνέχεια αναλαμβάνει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούζα και στο Λάγκος.
«Εμείς πυροδοτήσαμε τη βόμβα στην Αμπούζα, τη βρωμερή» λέει, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας της χώρας, με 22 νεκρούς.
Την ίδια ημέρα, έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή του λιμανιού του Λάγκος, κοντά σε αποθήκες καυσίμων. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οφειλόταν σε ατύχημα, αλλά σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επρόκειτο να βομβιστική επίθεση. Κανένας απολογισμός θυμάτων δεν έχει ανακοινωθεί.
«Μία βόμβα εξερράγη στο Λάγκος. Εγώ έδωσα τη διαταγή σε κάποιον να την πυροδοτήσει» δηλώνει ο Σεκάου που εμφανίζεται στο βίντεο περικυκλωμένος από μασκοφόρους ενόπλους μπροστά σε δύο τεθωρακισμένα οχήματα και δύο ημιφορτηγά.
«Είπατε ότι επρόκειτο για πυρκαγιά που προκλήθηκε από ατύχημα. Μπορείτε να κρύβεστε από τον λαό, αλλά όχι και από τον Αλλάχ» λέει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μασκισμός: Πώς ο Έλον Μασκ αναδιαμορφώνει τον κόσμο
- Αταμάν για τη «διαβολοβδομάδα» στην Ισπανία: «Για εμάς είναι σαν ένα Final Four…»
- Διάχυση ευθυνών από Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Ελληνική παθογένεια «βαπτίζει» το ρουσφέτι της κυβέρνησης – Τι είπε για την ασυλία βουλευτών
- Τα σενάρια, οι επαφές και τα κλεισμένα deals που έρχονται στη Euroleague
- Μαρούσι: Συνελήφθη ο σύζυγος της 27χρονης που έπεσε δύο φορές στο κενό από το διαμέρισμά της
- Με την πλάτη στον τοίχο λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση – Βαρύ το κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, φουντώνει η εκλογολογία

