Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το 3ετές ομόλογο
Ικανοποίηση για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το 3ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου εκφράζουν μιλώντας στο in.gr στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΔΔΗΧ το ποσό, το επιτόκιο και η υπερκάλυψη της έκδοσης του τριετούς ομολόγου αναφοράς. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η απόδοσή θα διαμορφωθεί μεταξύ 3,5% - 3,65% και θα αντληθούν συνολικά 3 δισ. ευρώ.
Ικανοποίηση για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το 3ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου εκφράζουν μιλώντας στο in.gr στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους το ποσό, το επιτόκιο και η υπερκάλυψη της έκδοσης του τριετούς ομολόγου αναφοράς.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η απόδοσή θα διαμορφωθεί μεταξύ 3,5% – 3,65% και θα αντληθούν συνολικά 3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters, οι προσφορές που έχουν κατατεθεί κυμαίνονται ήδη στα επίπεδα των 2,6 δισ. ευρώ.
Η έκδοση του 3ετούς ομολόγου αναμένεται θα συμβάλει ώστε η καμπύλη αποδόσεων (yield curve) των ελληνικών κρατικών χρεογράφων να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον κίνδυνο ρευστότητας με πτώση των αποδόσεων, τόσο στο μακρινό όσο και στο μεσοπρόθεσμο τμήμα της.
Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442