Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ - Σε εξέλιξη η επίδοση φύλλων πορείας

Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ – Σε εξέλιξη η επίδοση φύλλων πορείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας, μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία κι ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επίδοση φύλλων πορείας στους εργαζόμενους. Δεν προβλέπονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας, μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία και ενώ ήδη εφαρμόζεται η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.

Ήδη έχει αρχίσει η επίδοση των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους και έχουν επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Οι επιστρατευμένοι υπάλληλοι θα πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους το απόγευμα της Κυριακής, κατά την αλλαγή της βάρδιας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

Πάντως, στον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, προκειμένου να εμποδιστεί στους εργαζόμενους η επιστροφή στη μονάδα.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασης της εκτελεστικής της επιτροπής, το Σάββατο, η ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Κατά πληροφορίες, προτάσεις να αγνοήσουν ή να «σκίσουν» οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν.

Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο πορείας, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Από την πλευρά του, ο Γ.Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος, που είναι το μεγαλύτερο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν». Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη το πρωί της Κυριακής, δηλώνοντας στο Mega ότι «η απεργία είναι υποκινούμενη» και «πως οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιούν γιαυτό και η απεργία δεν έχει μεγάλη συμμετοχή». Σημείωσε, δε, πως η απεργία δεν έχει συνδικαλιστικό αίτημα και γιαυτό κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απάντησε ότι «οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την μικρή – ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις», ενώ οι εργαζόμενοι αγωνίζονται «για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό – κοινωνικό ρόλο της».

Ο αγώνας των εργαζομένων «έχει την συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας» και «η κυβερνητική απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ αποκαλύπτει και το φόβο της απέναντι στον ελληνικό λαό και στη δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί και όποιος δεν τον τηρήσει θα υποστεί τις συνέπειες» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές – δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν σημειώνει» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για «αυταρχισμό και πολιτικό τσαμπουκά της κυβέρνησης» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας, σημειώνοντας ότι «πάνε να στήσουν καρτέλ» στην ενέργεια.
Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.»

Σε πολιτική ανυπακοήκάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της επιχείρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024