Προπαγάνδα κατά των δικαστών καταγγέλει ο πρόεδρος του ΣτΕ
Επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού Σώματος», η οποία απευθύνεται σε όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ανήρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣτΕ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σωτήρης Ρίζος.
Επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού Σώματος», η οποία απευθύνεται σε όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ανήρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣτΕ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σωτήρης Ρίζος.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ στην επιστολή τονίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».
Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν, όπως λέει, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.
«Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία» αναφέρει ο κ. Ρίζος.
«Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει» κι αυτό -εξηγεί- επειδή «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους» συνεχίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
- Η τεχνητή νοημοσύνη επανασχεδιάζει την παιδική ηλικία – Προνομιούχες γενιές ή κενό βασίλειο;
- Τα βήματα για έκδοση διαβατηρίου – Πόσο κοστίζει
- Έκλεβαν πέντε σπίτια κάθε βράδυ και έκαναν τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθησαν 12 μέλη της σπείρας
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια

