Επίτροπο για τη μετανάστευση φέρεται να εξετάζει ο Γιούνκερ
Ο προαλειφόμενος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ιταλικά ΜΜΕ, να εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης χαρτοφυλακίου ειδικά για τη μετανάστευση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ιταλία, η οποία και αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, καλεί επίμονα τις Βρυξέλλες σε δράση.
Ο προαλειφόμενος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ιταλικά ΜΜΕ, να εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης χαρτοφυλακίου ειδικά για τη μετανάστευση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ιταλία, η οποία και αναλαμβάνει την Τρίτη για ένα εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, καλεί εδώ και μήνες επίμονα τις Βρυξέλλες σε δράση ενώπιον της συνεχιζόμενες τραγωδίες στα νότια ύδατά της.
Μόλις τη Δευτέρα, 30 μετανάστες είχαν βρεθεί νεκροί από ασφυξία σε ένα από τα ατελείωτα υπερφορτωμένα πλοιάρια που ξεκινούν από τις αφρικανικές ακτές με προορισμό το όνειρο της Ευρώπης.
Σύμφωνα με πηγές στο περιβάλλον του Γιούνκερ που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο διορισμός ενός επιτρόπου στη νέα Κομισιόν για τη μεταναστευτική πολιτική είναι ανάμεσα στα όσα εξετάζει ο Λουξεμβούργιος.
Η όποια σχετική απόφαση, σημείωσαν οι πηγές, δεν θα συζητηθεί πριν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (pic)
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων

