Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων εντάσσεται ο Νίκος Νικολόπουλος

Στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων εντάσσεται ο Νίκος Νικολόπουλος

Την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τη λήξη της θερινής κοινοβουλευτικής περιόδου, ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Πάνο Καμμένο, στην οποία ανακοινώθηκε και επισήμως η συνεργασία τους. Ο κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση για τη δημιουργία ενός «μεγάλου πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου» από τις διάσπαρτες αντιμνημονιακές δυνάμεις, τις οποίες κάλεσε σε συμπόρευση.

Την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τη λήξη της θερινής κοινοβουλευτικής περιόδου, ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Πάνο Καμμένο, στην οποία ανακοινώθηκε και επισήμως η συνεργασία τους.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης και να προκληθούν εκλογές, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανακαθορίσει τη στάση του στην περίπτωση που στη χώρα επικρατούν «ακραίες συνθήκες», όπως πχ «εάν δεχθεί η Ελλάδα επίθεση από ξένη χώρα».

Ο κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση για τη δημιουργία ενός «μεγάλου πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου» από τις διάσπαρτες αντιμνημονιακές δυνάμεις, τις οποίες κάλεσε σε συμπόρευση, τονίζοντας ότι ο καθένας θα διατηρήσει την πολιτική αυτονομία του, αλλά θα υπάρξει μία συνισταμένη, που θα είναι τα θέματα στα οποία θα υπάρχει συμφωνία.

Εξήρε τη στάση του κ. Νικολόπουλου την οποία χαρακτήρισε «έντιμη και σταθερή». Επίσης, τόνισε ότι η πρόσκληση για συνεργασία δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως είπε, θέλει να δημιουργήσει μία «πατριωτική συμμαχία», ενώ έθεσε εκ νέου τις κόκκινες γραμμές σε ζητήματα, όπως το Μακεδονικό, η παράνομη μετανάστευση, το νέο σχέδιο για το Κυπριακό, αναφερόμενος σε πιθανή συνεργασία μετεκλογικά.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μετέχουμε σε μαξιλαροπόλεμο» και υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει για να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι το 1995 ως πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης είχε ψηφίσει τον Κωστή Στεφανόπουλο, κάτι που απέτρεψε την διενέργεια εκλογών, ενώ σημείωσε: «Υπό τις παρούσες συνθήκες ισχύει η θέση μας για μη ψήφο σε υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν όμως, πχ δεχθεί επίθεση η Ελλάδα, δεν μπορούμε εμείς να ανατρέψουμε την κυβέρνηση». Όπως επισήμανε ο κ. Καμμένος, αυτό είναι κοινή απόφαση της ΚΟ του κόμματός του.

Σχετικά με την πρόσκληση προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις είπε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε ονοματολογία αλλά τόνισε ότι «τους αφορά όλους» και εκτίμησε πως στο συνέδριο, το φθινόπωρο, «θα είμαστε περισσότεροι».

Εντύπωση προκάλεσε η σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, για τον οποίο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι δεν τον συμπεριλαμβάνει σε αυτούς που προσκαλεί, γιατί «δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο» και «είναι αυτός που έφερε στη Βουλή τον πρόεδρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ, και άλλους πολύ φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου». Επίσης, υποστήριξε ότι στο πρώτο συνέδριο του ΛΑΟΣ υπήρξαν άτομα «που χαιρετούσαν ναζιστικά».

Τέλος, ο κ. Καμμένος αποδέχθηκε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδραση απέναντι στις εξελίξεις της ΔΕΗ και ευχήθηκε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί κάποια στιγμή σε κάλεσμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικών επιτροπών.

Αναφερόμενος στη δικαστική διαμάχη με τον Αδ.Γεωργιάδη είπε ότι τα χρήματα που του επιδικάστηκαν με δικαστική απόφαση (35.000 ευρώ) «θα τα δωρίσει στο Δρομοκαΐτειο».

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Νίκος Νικολόπουλος, υποστήριξε ότι ο κατακερματισμός των αντιμνημονιακών δυνάμεων δίνει χώρο ευελιξίας στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η χώρα «δεν έχει την πολυτέλεια αυτή».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον κ. Καμμένο επισήμανε ότι πρώτος στόχος είναι η δημιουργία «μεγάλης πατριωτικής συμμαχίας με δυνάμεις που βρίσκονται εντός ή εκτός Βουλής».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορές, αλλά «συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συντριβεί το μνημόνιο». Υπογράμμισε, δε, ότι έχει καθαρό ιδεολογικό κεντροδεξιό στίγμα, με το οποίο συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που καθορίζεται από το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» και ανήκει σε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό μέτωπο «που δεν έχει αγκυλώσεις με το χθες, αλλά δεν χαρίζει τίποτε σε άλλους σχηματισμούς και ειδικά ακραίους».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διαιρεμένοι την ώρα που η Ελλάδα χάνεται κομμάτι- κομμάτι» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος για να συμπληρώσει ότι φιλοδοξεί ο νέος σχηματισμός να προσφέρει μία κυβερνητική εναλλακτική λύση. Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως έγινε το 1989 με το ΚΚΕ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ και να προκληθούν οι εξελίξεις για την κάθαρση». Όπως υποστήριξε, θέματα στα οποία υπάρχει διαφωνία, όπως τα εθνικά ή ζητήματα εκκλησίας και κράτους «δεν θα τα αγγίξει η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αλλά μία άλλη στο μέλλον».

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την υποστηριχθεί η αντιμνημονιακή επιλογή και αναφερόμενος στο σύνθημα του κ. Τσίπρα «πρώτη φορά με Αριστερά» είπε πως πρέπει να αντικατασταθεί με το «πρώτη φορά όλοι μαζί».

Τέλος, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή σημειώνοντας: «Μέσα στο Φθινόπωρο κάποιοι θέλουν να ζήσουμε Ιουλιανά». Πρόσθεσε, δε, ότι οι βουλευτές που δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν «θα τους ακολουθεί η ρετσινιά της αποστασίας μέχρι τρίτης γενεάς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024