Πού είναι το USS New York; Κανένα ίχνος δεν υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα του αμφίβιου μεταγωγικού σκάφους San Antonio, το οποίο έχει μετατραπεί σε πλοίο-φάντασμα καθώς εκτελεί την αποστολή μεταφοράς του συλληφθέντος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη το 2012.

Το USS New York πιστεύεται ότι μεταφέρει στην Ουάσινγκτον τον Αχμέντ Αμπού Χατάλα, εκ των φερόμενων ως αρχηγών της επίθεσης-σοκ που προκάλεσε το θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή Κρις Στίβενς και άλλων τριών Αμερικανών.

Ο συλληφθείς -ο πρώτος και ο μόνος για τις επιθέσεις στο προξενείο των ΗΠΑ- πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ, όχι στο Γκουαντάναμο, όπως έχει δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Αισθητή είναι η απουσία του πληρώματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανότατα εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν μπλοκαριστεί όλες οι εξωτερικές επικοινωνίες του πλοίου ή όπως το αποκαλεί ο στρατός εφαρμόζεται «River City», αναφέρει η Washington Post.

«River City» συνήθως εφαρμόζεται όταν ένας στρατιώτης τραυματίζεται ή πεθαίνει στη μάχη, και επιτρέπει στο υπουργείο Άμυνας να ειδοποιεί τα μέλη της οικογένειας πριν γίνει γνωστή η πληροφορία μέσω ανεπίσημης οδού όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Post, αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο Αχμέντ Αμπού Χατάλα πρέπει να οδηγηθεί κατευθείαν από τον πλοίο στην Ουάσινγκτον για νομικούς λόγους.

Η απόσταση, σε ευθεία γραμμή, μεταξύ Ουάσινγκτον και Βεγγάζης είναι περίπου 5.280 μίλια. Το USS New York θα την κάλυπτε σε λίγο κάτω από 11 ημέρες εάν κινείται με 20 μίλια την ώρα και χωρίς διακοπή λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Και δεδομένου ότι η Χατάλα συνελήφθη πριν 11 ημέρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ετοιμάζεται το USS New York να επισκεφτεί την Ανατολική Ακτή.

Πιθανότατα το αμφίβιο σκάφος θα παραμείνει στα ανοιχτά ή κάπου στον Κόλπο Τσέζαπικ και η μεταφορά του συλληφθέντος στην Ουάσινγκτον θα γίνει από το κατάστρωμα με ελικόπτερο ή αεροσκάφος V-22 Osprey.

Και επειδή ο Αμπού Χατάλα πρέπει να μεταφερθεί απευθείας από το πλοίο στην Ουάσινγκτον, αυτό αφήνει μόνο ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί στρατιωτικά αεροσκάφη: την Κοινή Στρατιωτική Βάση Ανακόστια-Μπόλινγκ.

Λοιπόν που βρίσκεται επιτέλους το USS New York; Πιθανότατα ετοιμαζόμαστε να το μάθουμε, καταλήγει η Washington Post.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr