Νεαρός Νιγηριανός καταγγέλλει ότι η οικογένειά του τον έκλεισε σε ψυχιατρείο, όταν εκείνος τους είπε ότι δεν πιστεύει στον Θεό. Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο που από το 2000 έχει υιοθετήσει τη σαρία. Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο.

Νεαρός Νιγηριανός καταγγέλλει ότι η οικογένειά του τον έκλεισε σε ψυχιατρείο, όταν εκείνος τους είπε ότι δεν πιστεύει στον Θεό.

Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο που από το 2000 έχει υιοθετήσει τη σαρία (τον αυστηρό ισλαμικό νόμο).

Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο.

Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29χρονου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, παρά τη θέλησή του.

Μάλιστα, οι γιατροί είπαν ότι ο Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία. «Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν» είπε ο δικηγόρος του 29χρονου Νιγηριανού.

Ο δικηγόρος είπε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να βγει ο Μουμπάρακ από το νοσοκομείο.

Η υπόθεση εξετάζεται και από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr